31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATENationala de fotbal a Ungariei va juca sub drapelul care include Transilvania...

Nationala de fotbal a Ungariei va juca sub drapelul care include Transilvania in Ungaria Mare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

O decizie controversată din partea UEFA, obținută de Federația de Fotbal din Ungaria (MLSZ), privind simbolurile/inscripțiile care pot fi utilizate de suporteri la meciurile oficiale, decizie care va aprinde noi dispute interetnice. Potrivit presei din Ungaria, UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a cerut o poziție clară de la UEFA privind afișarea simbolurilor istorice, la meciurile oficiale ale naționalei de fotbal. Atât UEFA cât și FARE au acceptat argumentele MLSZ, admițând că doar culorile hărții Ungariei Mari și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, fiind excluse simboluri și inscripții suplimentare precum și scandările fanilor.

Conform presei maghiare, MLSZ a transmis un comunicat prin care anunță că permite introducerea noilor drapele/bannere cu inscripția hărții Ungariei Mari, pentru că aceasta „simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate”.

„La meciuri ar urma să fie respectate următoarele condiții, potrivit comunicatului oficial al MLSZ:

suporterii vor putea afișa doar harta reprezentativă a Ungariei Mari, nu alte simboluri sau inscripții;
doar culorile rosu, alb si verde se pot regăsi pe drapele/bannere
simbolul trebuie prezentat – in mod obisnuit – datorita continutului sau si controlului de prevenire a incendiilor;
simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburat.
În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe draperii autorizat ca mai sus, sau orice mesaj rasist sau politic este atașat draperiei, va avea ca rezultat proceduri disciplinare, iar cu aceasta fanii noștri vor se protejează pe ei înșiși, pe colegii lor de suporteri, dăunează echipei și percepției fotbalului maghiar.

Pe lângă cele de mai sus, MLSZ le cere tuturor fanilor să se abțină de la toate formele de ură și excludere. Ura nu este o pistă!”

„Ungaria Mare” este un concept politic revizionist  care vizează revenirea Ungariei la frontierele avute înainte de 1918, când exista structura statală multinațională Austro-Ungaria, oficial „Imperiul austriac și regatul maghiar

De curând, FARE, gruparea care se ocupă de minimalizarea discriminării în fotbalul european, semnala faptul că simbolul poate fi considerat naționalist și revizionist, însă conducătorul Sandor Csanyi susținea că steagul Ungariei Mari nu reprezintă un mesaj politic. În cele din urmă, solicitarea maghiarilor a fost acceptată, relatează prosport.ro.

În luna noiembrie, Viktor Orban, Prim Ministrul Ungariei, a fost surprins în timp ce flutura un drapel cu harta „Ungariei Mari” la un meci al echipei naționale de seniori.

Ultimele stiri