18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăEconomieNe afecteaza pe toti! Gazprom a redus DIN NOU livrarile de gaze...

Ne afecteaza pe toti! Gazprom a redus DIN NOU livrarile de gaze catre Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Gazprom a redus din nou, livrarile de gaze naturale catre Romania. Cu 18% fata de nivelul solicitat de partea romana, a anuntat Departamentul pentru Energie.

„Reducerea anuntata astazi de Gazprom la Transgaz este de 18% in raport cu nominalizarile facute de operatorul sistemului de transport, pe baza solicitarilor beneficiarilor din Romania”, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Volumul total al livrarilor de gaze rusesti din aceasta perioada se afla la un nivel foarte scazut: sub 0,2 milioane metri cubi pe zi. Asta in conditiile in care productia Romaniei este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi pe zi.

Gazprom a redus in prima parte a lunii septembrie volumele de gaze livrate unor companii din Romania, fara sa ofere vreo explicatie. Saptamana trecuta, livrarile Gazprom au fost mai mici cu 13% fata de nivelul planificat.

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat atunci ca respectiva reducere, de 13%, nu afecteaza necesarul de gaze si ”nu vor fi probleme”, insa a evitat sa spuna care este termenul pentru care necesarul este asigurat.

„Nu exista niciun motiv de ingrijorare, trebuie sa incepem sa ne obisnuim cu astfel de situatii generate de Gazprom. Volumele pe care le importam sunt foarte mici, iar Romania este pregatita sa faca fata foarte bine acestei ierni fara ca populatia sa aiba de suferit”, a declarat, la randul sau, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Romania a inmagazinat pana in prezent cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decat obligatiile legale stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri