16.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăACTUALITATENesimtirea parlamentarilor continua! Si-au votat IN SECRET pensiile speciale!

Nesimtirea parlamentarilor continua! Si-au votat IN SECRET pensiile speciale!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Comisia pentru Statutul senatorilor și deputaților s-a întrunit în secret, iar 7 parlamentari din 8 au votat pentru pensiile speciale, anunță Realitatea Tv. Astfel, procedural, s-a mai făcut un pas către pensiille nesimțite. Reamintim că proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a fost votat de 255 de parlamenatri, iar în urmă cu două săptămâni a intrat în dezbatere parlamentară. Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor a avut termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii de a Birourilor permanente reunite.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor și deputaților trebuie primească în acest termen avizul Consiliului Legislativ și punctul de vedere al Guvernului.

De asemenea, au fost sesizate pentru aviz Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus la Parlament după ce inițiatorii au strâns 255 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la Opoziție.

Proiectul prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat marți deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

„Cuantumul indemnizației se acordă în limita a 3 mandate și reprezintă produsul obținut prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizației îl reprezintă produsul obținut prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizația se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de 6 luni de activitate parlamentară”, se arată în proiectul de lege.

Indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de câte ori se majorează sau se indexează indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeași dată.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri