13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATENicolae Ciucă: „În România taxa pe muncă este foarte mare” - Noile...

Nicolae Ciucă: „În România taxa pe muncă este foarte mare” – Noile măsuri fiscale anunțate

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul Nicolae Ciucă – recunoaște că în România taxarea pe muncă este foarte mare, însă, privitor la propunerile PSD despre o schimbare a impozitării, spune că PNL a susţinut şi continuă să susţină relevanţa cotei unice.

„Discuţiile acestea legate de impozitare au avut loc şi anul trecut, atunci când am decis pe prevederile din Codul Fiscal, care se aplică şi în anul 2023. Să discutăm acum despre toate aceste măsuri poate fi un subiect de analiză politică, să venim să ne discutăm în spaţiul public, când nici măcar nu au început să producă efecte măsurile deja implementate prin noul Cod fiscal mi se pare un pic riscant, ţinând cont de situaţia şi de contextul economic în care ne găsim”, a spus preşedintele PNL.

„Chiar am discutat relevanţa acestui aspect astăzi, cu specialiştii din cadrul PNL şi a reieşit foarte clar că în acest moment, sigur, ţinem cont că lumea se schimbă, este o dinamică, sunt o serie întreagă de nevoi şi de decizii pe care trebuie să le adaptăm la toate aceste schimbări, dar cota unică încă are spaţiu de aplicabilitate ţinând cont că există încă mari diferenţe între veniturile care sunt încasate de cetăţenii din România şi cei din ţările unde cu adevărat funcţionează cota de impozitare progresivă.

Este nevoie ca în acest moment să asigurăm finalitatea unei măsuri care a fost luată şi pregătirea setului de măsuri pe care putem să mergem din punct de vedere financiar, atât pentru pregătirea mediului de afaceri cât şi pentru pregătirea celor care muncesc”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ultimele stiri