Acasă ACTUALITATE Nicolae Ciucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaționale, așa este...

Nicolae Ciucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaționale, așa este în toate tările UE şi NATO

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la Chişinău, despre reforma pensiilor speciale, că pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO şi că din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale.

“La nivelul Ministerului Apărării Naţionale s-a realizat acest proces de reformă a sistemului de pensii. Din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale. Susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea: pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale, de serviciu. Aşa este în toate ţările din Uniunea Europeană şi din Alianţa Nord-Atlantică şi nu cred că este oportun absolut deloc pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment. Oamenii din sistemul naţional de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, trebuie să aibă perspective, trebuie să aibă predictibilitate, pentru a-şi desfăşura activitatea cu profesionalism. Ei sunt cei la care, de la cetăţean până la Guvern, se apelează ori de câte ori situaţia o impune“, a precizat Nicolae Ciucă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMoldova face in doi pasi ce Romania se chinuie de 30 de ani: Reforma administrativ-teritoriala, se trece la regiuni sau districte
Articolul următorDan Motreanu anunță că PSD-istul Daea a îngropat agricultura românească la Bruxelles: ”Am solicitat explicatii”