Nicusor Constantinescu, retinut in Turcia! Presedintele suspendat al CJ Constanta va veni de bunavoie in tara miercuri seara sau joi dimineata

Nicusor Constantinescu, retinut in Turcia! Presedintele suspendat al CJ Constanta va veni de bunavoie in tara miercuri seara sau joi dimineata

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al CJ Constanta, a fost retinut de autoritatile din Turcia. Asta dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentele privind aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat. Acesta le-a spus judecatorilor din Turcia ca va veni de bunavoie in Romania, miercuri seara sau joi dimineata, astfel ca instanta nu a dispus arestarea lui, a declarat unul dintre avocatii presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta.

nicusor-constantinescu

Presedintele suspendat al CJ Constanta, le-a aratat magistratilor turci documente din care reiese ca el intentiona sa se intoarca in Romania din SUA, de bunavoie, in viitorul apropiat.

In aceste conditii, a mai spus avocatul, presedintele suspendat al CJ Constanta nu a mai fost arestat de instanta din Turcia si va reveni in tara cu o cursa aeriana care va pleca din Turcia miercuri la ora 23.00 sau cu una programata sa plece joi la 10.00.

Nicusor Constantinescu a fost retinut marti, la o sectie de politie din Istanbul, si urmeaza sa fie dus la o instanta, pentru confirmarea mandatului de urmarire internationala emis pe numele lui dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva.

Dupa ce autoritatile turce vor incuviinta extradarea lui Nicusor Constantinescu, in baza mandatului de urmarire internationala, acesta va fi preluat de catre politistii romani si adus in tara, au mai spus sursele citate.

Ministerul Justitiei a transmis, saptamana trecuta, autoritatilor din Turcia documentelor necesare pentru aducerea in tara a lui Constantinescu, judecat in mai multe dosare.

Sursa: MediafaxShare this post