13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATENicușor Dan despre dezastrul lăsat în urma de Gabriela Firea: “Din nou...

Nicușor Dan despre dezastrul lăsat în urma de Gabriela Firea: “Din nou a fost o decizie nechibzuită a fostei administraţii care ştia că nu are bani”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, că a reușit eșalonarea datoriei pe care Primăria Generală o are către compania Otokar. Astfel, datoria de 165 de milioane de lei va fi plătită în 36 de rate lunare.

Datoria către compania Otokar a fost eșalonată

”Am rezolvat azi una dintre bombele lăsate de fosta administraţie a Capitalei. Gabriela Firea a cumpărat autobuzele Otokar, însă din anul 2019 nu a mai plătit nimic. A rămas un rest de plată de 165 milioane de lei. După luni întregi de discuţii, am semnat astăzi o eşalonare pe 3 ani a datoriei către Otokar, pe care urmează să o plătim în 36 de rate lunare”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că, astfel, este degrevat bugetul de o datorie curentă importantă, care ar fi creat mari dificultăţi.

”Otokar, la rândul său, a cesionat creanţa către Unicredit, către care vom plăti ratele lunare. Mulţumesc consilierilor generali din majoritate care m-au mandatat în ultima şedinţă de consiliu să semnez tranzacţia. Mulţumesc Otokar şi Unicredit pentru tot efortul din aceste luni şi în special Otokar, care ar fi putut să blocheze conturile primăriei în orice moment, dar nu a făcut-o”, a mai transmis primarul general.

Nicușor Dan, despre datoria pentru cle 400 de autobuze

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a atras atenția luni seara în emisiunea moderată de Tudor Mușat că municipalitatea este datoare companiei care a livrat 400 de autobuze, situație care putea duce la blocarea conturilor Primăriei.

Edilul a precizat că penalitățile au ajuns la 30 de milioane de lei și a acuzat vechea administrație condusă de Gabriela Firea pentru situația creată:

“Din nou a fost o decizie nechibzuită a fostei administraţii care ştia că nu are bani. A cumpărat cele 400 de autobuze pe care din anul 2019 nu le-a mai plătit, a rămas  de plată cam 170 milioane de lei, care înseamnă o treime din suma totală. Suma totală a fost undeva, 450 – 500 milioane de lei”, a declarat Nicuşor Dan.

Ultimele stiri