24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATENimeni N-A INDRAZNIT sa faca asta! Turcia ia MASURI FARA PRECEDENT dupa...

Nimeni N-A INDRAZNIT sa faca asta! Turcia ia MASURI FARA PRECEDENT dupa atentatul din Ankara soldat cu peste 130 de morti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Turcia a luat măsuri fără precedent după atentatu sângeros de duminică, măsuri ce nu au fost luate nici măcar de Franța după masacrul de la Paris. Un tribunal din Ankara a ordonat blocarea Twitter și Facebook, după ce imaginile cu explozia din capitala turcă, soldată, conform unui bilanț oficial intermediar, cu 32 de morți și 75 de răniți, au fost difuzate online. Însă, conform unor surse, număru morților a ajuns la 138. 

Elicoptere de poliție au survolat locul, în timp ce coaloana de fum era vizibilă de la 2,5 kilometri. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului. 

Constatările iniţiale sugerează că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, sau un grup afiliat este responsabil pentru atentatul cu maşină capcană comis duminică în capitala Turciei Ankara, care a ucis 27 de persoane şi a rănit mai mult de 75, a declarat un oficial din securitatea turcă, în timp ce nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii, informează Reuters şi DPA.

„Potrivit constatărilor iniţiale, se pare că acest atac a fost comis de PKK sau o organizaţie afiliată”, a declarat acest oficial pentru Reuters.

Guvernul a acuzat PKK și militanții kurzi din Siria și pentru un atac precedent cu mașină-capcană, din 17 februarie, soldat cu 29 de morți, majoritatea military. Atentatul a avut loc atunci în apropiere de Parlament și alte instituții guvernamentale importante.

După explozia de duminică, președintele Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu ministrul de interne Efkan Ala, au declarant surse apropiate Președinției.

De asemenea, premierul Ahmet Davutoglu a organizat o reuniune de urgență cu ministrul de interne, cu șeful serviciului de informații, cu cel al poliției și cu reprezentanții serviciilor de securitate.

Ultimele stiri