Acasă Stirea zilei Noi CONTROVERSE printre crestini: Procesul in urma caruia a fost rastignit IISUS...

Noi CONTROVERSE printre crestini: Procesul in urma caruia a fost rastignit IISUS HRISTOS a fost corect din punct de vedere legal!

40

Procesul in urma caruia Iisus Hristos a fost rastignit a fost unul corect din punct de vedere legal, potrivit unui profesor spaniol.

Jose Maria Ribas de la Universitatea din Sevilla sustine ca Iisus Hristos a fost condamnat la moarte prin rastignire in urma unui proces care a respectat toate procedurile legale aflate in vigoare in acel moment.

Concret, Iisus Hristos ar fi fost acuzat de blasfemie si de insultarea unui monarh. La momentul respectiv, ambele erau crime politice si religioase, pentru care faptuitorii erau condamnati la moarte.

Jose Ribas sustine ca procesul lui Iisus Hristos nu a fost unic si ca au mai existat astfel de cazuri in acea perioada.

Sursa: gandul.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie confundat: au fost două procese, la Curţi diferite, cu pricini diferite, judecate de persoane diferite. Primul a eşuat, căci sentinţa nu se putea pune în execuţie. Iisus Hristos a fost răstignit ca urmare a acuzaţiei false de conspiraţie împotriva Romei (şi nu pentru blasfemie, căci acest lucru era considerat ilegal de statul roman). În ultima instanţă, Pilat din Pont este responsabil de moartea Lui, căci L-a condamnat fără dovezi. Procesul a fost incorect, căci au fost ascultaţi doar reclamanţii, nu şi martorii.