Acasă ACTUALITATE Noi ne chinuim sa trecem muntii cu o amarata de autostrada iar...

Noi ne chinuim sa trecem muntii cu o amarata de autostrada iar norvegienii traverseaza marile cu autostrazi scufundate!

În vreme ce la noi viaductele costă zeci de milioane de euro și nici măcar nu se construiesc, într-o țară ambițioasă ca Norvegia podurile și tunelurile nu mai sunt de multă vreme o soluție pentru infrastructură.

Având în vedere relieful dificil al țării, brăzdat de fiorduri adânci, norvegienii au gândit o soluție ingenioasă de conectare a zonelor greu accesibile. Guvernul a aprobat 25 de miliarde de dolari, echivalentul a 22.7 miliarde de euro, pentru construcția unor tuneluri subacvatice plutitoare.

22.7miliarde de euro vor costa tunelurile subacvatice suspendate.

Spre deosebire de tunelurile clasice, acestea ar fi mult mai aproape de luciul apei, iar spre deosebire de poduri nu ar fi afectate de condițiile climatice dure. Tunelurile plutitoare ar rămâne suspendate la 30 de metri sub apă și ar urma să fie construite în paralel, câte unul pentru fiecare sens de mers. Tunelurile vor fi ținute la suprafață de pontoane uriașe.

Având în vedere că este o soluție care nu a mai fost încercată până acum nicăieri în lume, termenul de finalizare al proiectului a fost fixat pentru anul 2035. Inginerii urmează să realizeze o expertiză amănunțită și să confirme fezabilitatea proiectului.

Sursa: carscoops

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMama teroristului musulman care a DECAPITAT un preot intr-o biserica din Franta NU CREDE: E IMPOSIBIL, eu nu am crescut UN DIAVOL!
Articolul următorInventia unei cercetatoare din Romania va schimba viitorul omenirii! Barak Obama a felicitat-o personal!