Acasă Auto Noile tarife RCA intra in vigoare de la 21 august. Preturile ajung...

Noile tarife RCA intra in vigoare de la 21 august. Preturile ajung si la 2200 de euro!

Din 21 august, vor intra în vigoare noile tarife RCA pentru clienţii cu risc ridicat şi pe care companiile de asigurări au tot încercat să îi evite până acum, scrie Zf.ro.

Cea mai scumpă poliţă RCA pe un an va putea ajunge la 9.947 de lei (2.210 euro), iar cea mai ieftină poliţă va fi de 627 lei (139 euro). Cum îşi dă seama o persoană că este client cu risc ridicat pentru asigurători şi ce preţ va plăti pentru RCA?

Concret, dacă o persoană cu vârstă între 31 şi 40 de ani şi un autoturism cu un motor de 1.401-1.600 centimetri cubi merge la un asigurător pentru a solicita o ofertă de preţ pentru RCA, iar asigurătorul îi oferă un preţ mai mare cu cel puţin 36% decât tariful de referinţă disponibil pe site-ul ASF (în acest caz de 620 de lei), el va merge la alţi doi asigurători, iar în cazul în care şi ceilalţi doi îi oferă o cotaţie de peste 843 de lei (620 lei plus 36%), atunci clientul va şti că este considerat riscant şi poate merge la BAAR pentru a solicita şi aici un preţ. BAAR va calcula prima RCA înmulţind tariful de referinţă cu 1,36, iar la această valoare va aplica clasa de bonus/malus. În cazul prezentat, tariful RCA la clasa B0, fără bonusuri sau penalizări, va fi de 843 lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentNicio femeie nu ar trebui sa faca asta inaintea sarbatorii Sfintei Maria Mare!
Articolul următorIn vreme ce Adrian Nastase se lamenteaza vorbind despre saracia din Romania, fiul lui petrece in lux pe un yacht la Mamaia!