Acasă Mediu Noua prioritate a Guvernului: Recensamantul de urgenta al ursilor din Romania!

Noua prioritate a Guvernului: Recensamantul de urgenta al ursilor din Romania!

39

Premierul Cîţi anunţă că este nevoie de un recensământ al urşilor din România şi de adoptarea unei strategii pentru gestionarea populaţiei de urşi, pe baza unor modele de bune practici din alte ţări.

„Eu cred că România trebuie să aibă o strategie foarte bine definită în ceea ce priveşte protecţia faunei. Sunt directive europene. Cred că ar fi mai bine o strategie de dezvoltare pe perioada următoare”, a afirmat Cîţu, la Digi 24, în contextul discuţiei despre uciderea ursului Arthur de către un prinţ austriac.

Întrebat dacă este de părere că în România sunt prea mulţi urşi şi aceştia trebuie împuşcaţi, Cîţu a răspuns: „Nu are sens să mergem în această direcţie. Trebuie să începem cu ceea ce mai simplu: facem un recensământ, vedem ce strategii au alte ţări cu populaţii mari de urşi şi mergem mai departe.”

„Ne concetrăm pe partea de mediu şi împădurile din PNRR. Intră şi această strategie. Ele trebuie făcute în paralel. Trebuie să avem o strategie pentru toată fauna, nu numai pentru urşi. Acolo unde se încalcă legea, am fost fără milă. Legea trebuie respectată. Haideţi să aşteptăm rezultatele anchetei”, a mai declarat Cîţu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos