Acasă Sanatate Nu scapa nimeni neintepat! Medicii de familie cer ca certificatul verde să...

Nu scapa nimeni neintepat! Medicii de familie cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea

Medicii de familie trag un semnal de alarmă! Doctorii cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea, mai ales pentru angajații din domenii esențiale, precum sănătate, învățământ sau HORECA. Obligativitatea prezentării certificatului verde nu produce discriminare, spune președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării și chiar încurajează introducerea lui.

Medicii de familie cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea, chiar dacă în prezent legea propune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă la stat şi la firmele private unde lucrează simultan peste 50 de persoane.

,,Solicităm ca legea să cuprindă întreaga populație. Certificatul verde să fie folosit în România așa cum a fost folosit în Franța, de exemplu. Principala problemă cu care ne confruntăm este numărul foarte mare de cazuri de îmbolnăviri de Covid-19, în special la pacienți nevaccinați’’, a precizat Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării spune însă că demersul este cât se poate de legal și respectă prevederile prevăzute în Constituție.

,,Argumentul este simplu, uitați-vă în Uniunea Europeană, toate statele, 20 de state, care au introdus certificatul verde și uitați-vă la efectele pandemiei în acele state și în statele în care nu s-a introdus certificatul verde, cum e România sau Bulgaria. Diferențele sunt enorme. Ca atare nu văd o problemă de discriminare. E o problemă de voință politică mai degrabă’’, a declarat Aztalos Czaba, președinte CNCD.

Proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat și urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentEste oficial: Elevii se intorc la scoala, fizic, din 8 noiembrie!
Articolul următorVIDEO-Un moldovean intra cu masina intr-un bar. Si nu e banc!