Acasă ACTUALITATE ”Nu se raționalizează alimentele, țara nu va fi blocată”. Traian Berbeceanu linisteste...

”Nu se raționalizează alimentele, țara nu va fi blocată”. Traian Berbeceanu linisteste populatia, in apropierea Starii de Urgenta

2698

Traian Berbeceanu, consilierul ministrului de Interne Marcel Vela, a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu se vor raționaliza alimentele, odată cu instituirea stării de urgență.

Sursele G4Media spun că reprezentanți Ministerului de Interne, al Apărării, Muncii, Educației, Sănătății și Economiei au discutat toată noptea la sediul MAI și au stabilit că măsurile vor fi luate progresiv.

Din informațiile obținute de G4Media, specialiștii vor propune ca circulația între anumite orașe să fie restricționată doar dacă sunt focare, iar în acest fel să se prevină extinderea și către alte localității, iar locurile aglomerate să se închidă, o măsură pe care au luat-o și alte state care se confruntă cu criza coronavirusului.

În cadrul întâlnirii de la Ministerul de Interne, s-au constituit ateliere de lucru cu reprezentanții ministerelor amintite mai sus, conform acelorași surse.

Propunerile trebuie să fie înaintate și asumate de către premierul, iar ulterior vor fi incluse în decretul semnat de președinte prin care va fi instaurată oficial starea de urgență.

Mesajul integral al lui Berbeceanu:

”Starea de urgență are menirea de a ajuta populația, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieți în cele din urmă.
În același timp, știrile false și interpretările rău intenționate nu fac decât să îngreuneze situația, să ne îndepărteze, pe noi toți, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării și stoparea răspândirii noului corinavirus.
Nu este adevarat că alimentele vor fi raționalizate, nu este adevărat că țara va fi blocată și, mai ales, este falsă ideea potrivit căreia declararea stării de urgență ar putea să genereze abuzuri ale autorităților.
Mass media, în mod special, cei care aleg să își exprime părerile prin intermediul rețelelor sociale, în particular, au datoria de a prezenta obiectiv, calm și realist situația. Iar dumneavoastră trebuie să aveți încredere în mesajele, indicațiile, solicitările și recomandările autorităților! În cursul zilei de ieri, domnul ministru Ion Marcel Vela a primit următorul mesaj: „Domnule ministru, Mihai Ghiță sunt, managerul Știrilor Kanal D. Vă vorbesc în numele conducerii noastre, vă stăm la dispoziție pentru tot ce aveți nevoie în aceasta criză, iar tonul nostru o sa rămână în acesta perioadă pur informativ, și din surse oficiale, fără dramatizari. Ne puteți cere ajutorul oricând. Succes în rezolvarea acestei crize și aveți suportul nostru absolut”

Un exemplu de normalitate, de echilibru, de implicare și profesionalism! Aceasta este atitudinea pe care o așteptăm, vă mulțumim și vă asigurăm de totala noastră implicare și dăruire!

Este o perioadă grea, însă, împreună vom reuși!”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos