32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDivertismentVorba zileiNu te certa niciodata cu oamenii prosti, te vor atrage in jos...

Nu te certa niciodata cu oamenii prosti, te vor atrage in jos la nivelul lor si apoi te vor bate cu experienta – Mark Twain

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cateva foi A4 de 8.000 de dolari: Romania s-a facut de ras la Targul de Turism de la New York!

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu a declarat,...

VIDEO-Atac armat la metroul din New York: Cel putin 13 oameni impuscati!

Cel puţin 13 persoane au fost rănite marţi dimineaţa...

Sute de rabini au zburat direct de la New York la Satu Mare pentru a inaugura o sinagoga

Dublă premieră pentru România și comunitatea evreiască din întreaga...

Samuel Langhorne Clemens (30 noiembrie 1835 – 21 aprilie 1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, a fost un scriitor, satirist si umorist american, autorul popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Print si cersetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” si „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.

In ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul si buna sa dispozitie, datorita carora s-a bucurat de o popularitate imensa in intreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din acea vreme. In 1907, publicul s-a inghesuit la Expozitia Jamestown doar ca sa-l zareasca pe Mark Twain. S-a bucurat de prietenia mai multor celebritati, intre care autorul si criticul literar William Dean Howells, politicianul si autorul Booker T. Washington, inginerul si inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller si magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american William Faulkner a scris despre Twain ca a fost „parintele literaturii americane”.

Twain a murit in 1910 si este inmormantat la Elmira, statul New York.

Ultimele stiri