Gloria Mackenzie, in varsta de 84 de ani, a castigat marele pot de 590,5 milioane de dolari care a fost pus in joc in mai la loteria americana, potrivit AFP.

Batrana a incasat astfel cel mai mare pot inregistrat vreodata de o singura persoana in istoria loteriei americane, potrivit organizatorilor loteriei Powerball.

Aceasta a ales sa primeasca intr-o singura transa suma care, dupa impozit se ridica la 370,8 milioane de dolari.

Numele castigatoarei a fost divulgat de autoritatile din Florida la Tallahassee, in nordul statului, in cadrul unei conferinte de presa la care Mackenzie nu a dorit sa asiste.

Autoritatile au precizat ca batrana a cumparat biletul castigator intr-o filiala dintr-un supermarket Publix in Zephyrhills, oras cu 13.000 de locuitori, situat la circa 50 de kilometri de Tampa.

Americanii s-au inghesuit sa cumpere bilete, vandute cu doi euro fiecare in supermarketuri si alte magazine, pentru aceasta tragere cu premiu record, care a avut loc in noaptea de 18 spre 19 mai, dupa ce nimeni nu a castiga cele 364 de milioane puse in joc la tragerea precedenta.

Numerele castigatoare au fost: 10, 13, 14, 22, 52 si 11 ca numar complementar. Sansele de a castiga erau de aproximativ una la 175 de milioane, potrivit organizatorilor.

Precedentul record pentru aceasta loterie Powerball era de 587 de milioane de dolari, in noiembrie 2012.

Sursa: mediafax.ro