Acasă ACTUALITATE O companie de talie mondiala anunta ca a descoperit vaccinul impotriva coonavirusului

O companie de talie mondiala anunta ca a descoperit vaccinul impotriva coonavirusului

3482

Gigantul farmaceutic nipon Takeda a anunţat miercuri că dezvoltă un medicament împotriva noului coronavirus, precizând că s-a pus în contact cu agenţii de reglementare din întreaga lume pentru a accelera scoaterea sa pe piaţă, relatează EFE.

Noul medicament, derivat din plasma sanguină, va servi la tratarea „pacienţilor cu risc înalt infectaţi cu Covid-19”, se arată în comunicatul companiei.

Takeda a trimis miercuri informaţii Congresului SUA despre dezvoltarea noului medicament şi se află „în discuţi cu numeroase agenţii naţionale şi organisme de reglementare din SUA, Asia şi Europa „pentru a avansa în cercetarea” acestuia.

„Am identificat resurse şi capacităţi relevante şi sperăm ca acestea să ne poată ajuta la extinderea opţiunilor de tratament pentru pacienţii afectaţi de Covid-19”, notează într-un comunicat doctorul Rajeev Venkayya, responsabil cu sectorul vaccinurilor la Takeda.

Compania a explicat totuşi că pentru a testa eficienţa şi securitatea noului medicament trebuie „să aibă acces” la plasma persoanelor care s-au recuperat cu succes după infecţia cu Covid-19″, iar pentru aceasta a cerut colaborarea cu organismele naţionale.

Eventualii donatori „au anticorpi împotriva virusului care ar putea reduce gravitatea acestei boli la pacienţi şi eventual să o prevină”, precizează Takeda. Izolarea şi transferarea acestor anticorpi la alţi pacienţi „ar putea ajuta sistemul lor imunitar pentru a răspunde la infecţie şi spori şansele de recuperare”, adaugă compania.

Takeda studiază, de asemenea, posibila eficienţă împotriva coronavirusului a câtorva dintre medicamentele sale aflate deja pe piaţă, precizând însă că această iniţiativă se află „într-o fază incipientă”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos