Acasă ACTUALITATE O echipa de tineri informaticieni romani i-au UIMIT pe americani la ei...

O echipa de tineri informaticieni romani i-au UIMIT pe americani la ei acasa! Nici nu se gandesc sa plece din Romania!

Elevii Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Brașov au revenit cu premii din finala concursului internaţional de programare American Computer Science League All Star Contest, organizat în California, Statele Unite ale Americii, în 27 mai. Anul acesta, colegiul s-a prezentat cu două echipe, dintre care una şi-a adjudecat premiul I, iar cealaltă, locul V.

Deși au câștigat premii importante în străinătate elevii colegiului nu își doresc să studieze peste hotare, informează RTT Brașov.

Echipa de seniori a colegiului din Braşov, formată din trei elevi, a obţinut premiul I la categoria la care a participat.

„Sunt foarte mândră pentru că noi ne aşteptam să obţină locul I, şi anul trecut a obţinut locul I şi anul acesta echipa de seniori a obţinut locul I, muncesc foarte mult şi ne bucurăm că munca lor a fost recunoscută, a fost răsplătită”, a precizat astăzi prof. Milena Popa, director al Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov, pentru RTT Brașov.

„A fost o experienţă de neuitat, sincer. Această performanţă probabil o să ne deschidă uşi noi în viitor şi totuşi, nu a fost un concurs uşor”, mărturiseşte Călin Şerban, elev clasa a XI-a, membru al echipei de Seniori, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” Braşov.

„Reţeta succesului: muncă asiduă, în orice caz, trebuie să fim concentraţi să nu ne pierdem motivaţia şi să muncim până atingem ce ne propunem”, a explicat Vlad Gabor, elev clasa a XI-a, echipa Intermediari de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”.

Pentru această competiţie, pregătirea începe încă din luna septembrie, iar până în luna martie se dau patru probe online. Echipele care reuşesc să le treacă cu punctajele cele mai mari ajung în finala din Statele Unite.

Iar în finală nu este tocmai uşor. Trei ore au la dispoziţie echipele să rezolve problemele de programare după care susţin şi o probă teoretică. Din Colegiul braşovean, echipa care a participat la categoria intermediari a obţinut locul 5, din 25 de echipe participante.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSmecherii pusi de PSD-ALDE la TVR umilesc candidatii independenti! Cazul Lucian-Bernd Sauleanu candidat la Primaria Craiova!
Articolul următorDupa ce a lovit politisti, fiind rupt de beat la volan, fostul deputat Boureanu se plange acum ca el a fost batut!