Acasă Sanatate O femeie din Bacau a murit in aceeasi zi in care s-a...

O femeie din Bacau a murit in aceeasi zi in care s-a vaccinat impotriva Coronavirusului. Reactia specialistilor

306

O femeie in varsta de 73 de ani din Bacau, cu multiple afectiuni cronice a decedat, vineri, in aceeasi zi in care se vaccinase impotriva coronavirusului. „Informatiile primite pana la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea”, a precizat Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

„Din datele primite pana la acest moment, persoana a fost vaccinata impotriva COVID-19 in cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. In perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportata la Unitatea de Primiri Urgente(UPU) a aceluiasi spital, unde a intrat in stop cardio-respirator si nu a raspunsla manevrele de resuscitare. Informatiile primite pana la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce incadreaza cazul in categoria evenimentelor coincidente”, a anuntat Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

La acest moment, cazul se afla in observatia DSP Bacau care va prezenta concluziile analizei, se mai arata in comunicat.

Comunicatul integral:

Astazi, in jurul orei 19.00, Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat decesul unei persoane de sex feminin, in varsta de 73 de ani, cunoscuta cu multiple afectiuni cronice.

Din datele primite pana la acest moment, persoana a fost vaccinata impotriva COVID-19 in cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. In perioada de supraveghere post-vaccinala, persoana nu a prezentat modificari ale starii de sanatate. Dupa perioada de monitorizare, persoana a parasit centrul de vaccinare, fara alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportata la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a aceluiasi spital, unde a intrat in stop cardio-respirator si nu a raspuns la manevrele de resuscitare.

Informatiile primite pana la acest moment sugereaza o suprapunere de evenimente fara legatura de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce incadreaza cazul in categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs dupa vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se afla in observatia DSP Bacau care va prezenta concluziile analizei.
Grupul de Comunicare al CNCAV

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 este un organism interministerial, fara personalitate juridica, in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea Primului-ministru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos