Acasă ACTUALITATE O inselatorie noua circula pe WhatsApp: Daca iti apare acest mesaj nu...

O inselatorie noua circula pe WhatsApp: Daca iti apare acest mesaj nu raspunde!

33

Mai multi romani anunta ca au primit o serie de mesaje noi pe WhatsApp, mesaje catalogate de specialisti drept posibile tepe. Daca primit un mesaj care va cere reinoirea abonamentului si plata unei taxe atunci nu raspundeti.

Serviciul de mesagerie WhatsApp percepea, până în anul 2016, o taxă anuală de 0,99 dolari utilizatorilor, însă hoții au găsit o nouă metodă de înșelătorie, prin care să câștige bani.

Mai exact, aceștia trimit un e-mail sau un mesaj pe WhatsApp prin care îi anunță pe utilizatori că termenul până la care vor putea folosi aplicația gratuit este aproape să expire, iar pentru a folosi în continuare serviciul trebuie să plătească. Taxa de 0,99 dolari percepută de WhatsApp a fost eliminată în 2016, când Facebook a preluat serviciul de mesagerie, într-o tranzacție de 19 miliarde de dolari.

Hoții încearcă să vă obțină datele bancare și vă trimit un link pe care vor să îl accesați. Aici, vă vor cere să introduceți numărul cardului, numele de pe card, data expirării și codul CVC, cu care vă pot folosi apoi cardul pentru a efectua tranzacții online, scrie digi24.ro.

Așadar, dacă primiți un astfel de mesaj aveți grijă să nu cădeți în plasă și să le faceți „cadou” hoților acces liber la cardul sau datele dumneavoastră.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos