18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăEconomieO noua compania de TELEFONIE MOBILA intra pe piata din Romania! Atac...

O noua compania de TELEFONIE MOBILA intra pe piata din Romania! Atac la Orange si Vodafone!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Digital Cable Systems (DCS), operator telecom prin cablu care operează sub brandul AKTA, ar putea include în ofertă, la începutul lunii mai, și servicii de telefonie mobilă, alături de televiziune analogică și digitală, telefonie fixă și internet, după ce va finaliza negocierile cu doi operatori de profil, a declarat pentru Profit.ro directorul general al DCS, Dinu Malacopol.

“Vom fi un operator MVNO. Suntem în negocieri finale cu două companii de telefonie mobilă și vom semna contractul în acest trimestru, iar serviciile le vom lansa în al doilea trimestru, cel mai probabil în prima zi a lunii mai”, a afirmat Malacopol.

Un MVNO (Mobile Virtual Network Operator) este un operator care furnizează servicii de voce și date mobile prin intermediul rețelei unui operator clasic de telecomunicații mobile, de la care închiriază, în baza unui acord comercial, servicii de acces la rețeaua de antene și fibră optică a acestuia.

Intrarea pe segmentul telefoniei mobile este finanțată dintr-un împrumut de aproximativ 10 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pe care operatorul l-a contractat în urma unei decizii a acționarilor din partea a doua a anului trecut.


Citeste si:

A fost testat si functioneaza! Cum sa prelungesti SEMNIFICATIV bateria telefonului!

Revolutie pe piata de telefonie din Romania: Orange si Telekom SE ALIAZA IMPOTRIVA RCS&RDS, care are cele mai MICI tarife!


Împrumutul este o extensie a unei facilități de credit contractată de la BERD în 2012, în sumă de 15 milioane de euro.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, banii de la BERD au vizat finanțarea lucrărilor de extindere a rețelei de fibră optică a DCS, trecerea rețelelor existente la internetul de bandă largă și telefonie, achiziționarea de jucători mai mici de pe piața locală și proiectul MVNO.

“Negocierile au început anul trecut și am dorit să obținem cele mai bune condiții contractuale pentru a putea oferi, la rândul nostru, cele mai bune condiții clienților DCS. Negociem atent cu cei doi operatori pentru a nu rămâne blocați într-un contract care nu ne va permite să urmăm tendințele pieței”, a mai spus Malacopol.

El a motivat intrarea DCS pe segmentul telefoniei mobile prin alinierea la tendințele care se manifestă pe piața telecom, acolo unde marii operatori, cum ar fi RCS&RDS sau Telekom Romania, furnizează servicii quad play (internet, televiziune analogică/digitală, telefonie fixă și telefonie mobilă).

Ultimele stiri