Acasă Economie O noua companie internationala vine in Romania si deschide o fabrica: Investitie...

O noua companie internationala vine in Romania si deschide o fabrica: Investitie de peste 50 de milioane de euro!

44

Grupul danez Rockwool a anunțat că va deschide o fabrică de vată minerală bazaltică în comuna Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești, județul Prahova, relatează publicația locală prahovabusiness.ro.

Grupul Rockwool va investi aproximativ 50 de milioane de euro în această fabrică și va crea astfel în jur de 150 de locuri de muncă în mod direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică.

Noua unitate de producție va fi amplasată pe un teren de aproximativ 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani și va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a grupului danez în România.

Rockwool este activ pe piața din România de aproape 20 de ani prin intermediul filialei locale de vânzări.

Fabrica va contribui la creșterea economiei locale în condițiile în care cea mai mare parte a materiei prime și a serviciilor de logistică vor proveni din România, iar cea mai mare parte a forței de muncă angajate direct de Rockwool sau de companiile subcontractante va fi reprezentată de localnici.

Se estimează că producția de vată minerală bazaltică va începe în anul 2019.

„Această investiție ne va permite să sprijinim mai bine eforturile României de a crește siguranța împotriva incendiilor și eficiența energetică în clădirile din țară. Încurajăm Guvernul să continue să colaboreze cu statele membre ale Uniunii Europene în cadrul platformei pentru schimb de informații în domeniul incendiilor (FIEP), precum și pentru alte inițiative care vor îmbunătăți reglementările privind siguranța la incendiu. Ca lider mondial în fabricarea de produse din vată minerală bazaltică incombustibile, suntem deschiși să împărtășim cu autoritățile, clienții și alte părți interesate toate cunoștințele și expertiza pe care le-am acumulat de-a lungul celor 80 de ani în care am făcut clădirile mai confortabile, eficiente energetic și sigure la incendii”, a declarat Gilles Maria, Senior Vice President, Rockwool Group.

„De aproape 20 de ani le livrăm clienților români servicii și produse de izolație de înaltă calitate, iar această fabrică, după ce va fi finalizată, ne va permite să oferim un sprijin și mai ridicat în România și în țările învecinate. Suntem încântați să devenim parte a comunității locale din Prahova și din România și vrem să mulțumim Guvernului României, Invest Romania și autorităților din județul Prahova și Ariceștii Rahtivani pentru susținerea și colaborarea pentru acest proiect de investiții”, a adaugat Rafael Rodriguez, Managing Director, Rockwool South Europe.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos