Acasă Bucuresti O noua INSELATORIE face ravagii in Romania! Tu ce faci daca-ti bat...

O noua INSELATORIE face ravagii in Romania! Tu ce faci daca-ti bat POMPIERII la usa?

22

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) Bucureşti-Ilfov avertizează că o persoană care se prezintă drept angajat al ISU încearcă să ofere bucureştenilor servicii contra-cost în domeniul situaţiilor de urgenţă (curăţarea coşurilor de evacuare a fumului). ISU precizează că este vorba despre o metodă de înşelăciune, iar Inspectoratul nu efectuează controale şi verificări la locuinţele particulare ale cetăţenilor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov subliniază că persoană respectivă nu reprezintă instituţia şi utilizează fără drept elementele de identificare ale ISU pe înscrisurile pe care le înmânează cetățenilor.

„În fapt, este utilizat însemnul heraldic al instituției, precum și o ștampilă falsificată pentru a-i convinge pe cetățeni să apeleze la o anumită entitate juridică, specializată pentru prestarea de servicii în domeniul situațiilor de urgență. Motivarea acestui demers este dată de presupuse reglementări legislative intrate în vigoare recent, în caz de neconformare cetățenii urmând a suporta sancțiuni financiare”, se precizează într-un comunicat al IGSU.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Dealul Spirii’ București-Ilfov NU efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor, cu excepția situațiilor când există în curs de soluționare o petiție sau o sesizare. În aceste cazuri, pompierii poartă ținuta militară și trebuie să dețină asupra lor și să prezinte legitimația de control„, se mai arată în documentul citat.

Persoanele care au interacționat cu persoane care au pretins prestarea de servicii în numele ISU sau care au primit astfel de documente, sunt rugate să anunțe de urgenţă Poliţia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos