16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiO noua modificare de regulament in fotbal

O noua modificare de regulament in fotbal

in:

Stiri pe acelasi subiect

Eveniment fotbalistic mondial in 2025! Cine participa la Cupa Mondiala a Cluburilor?

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat, duminica, organizarea...

Modificare importanta pe WhatsApp: Toti utilizatorii vor putea face asta!

WhatsApp își răsfață utilizatorii în ultima vreme. După ce...

Cum se masluiesc tragerile la sorti! Afla de la BLATter!

Fostul președinte FIFA, Sepp Blatter, a acordat un amplu...

145876198-4_3_r536_c534FIFA a ales tehnologia care va fi folosita pentru a supraveghea portile de fotbal la Cupa Confederatiilor.

Compania germana GoalControl a castigat licitatia organizata de FIFA, pentru obtinerea dreptului de instalare a sistemului de supraveghere a portilor, invingand firma HawkEye, care produce tehnologia pentru meciurile de tenis.

Sistemul va fi folosit pentru prima oara la Cupa Confederatiilor, care are loc in aceasta vara, si daca totul merge bine, va fi utilizat si la Cupa Mondiala de anul viitor. Compania germana a castigat licitatia datorita tehnologiei inovative, care nu necesita modificarea portilor, a plaselor sau a balonului de joc si foloseste doar camere video foarte performante.

Cand este marcat un gol, ceasul arbitrului vibreaza. Chiar si in cazul in care nu este deloc atent la joc, el isi va da seama ca mingea a trecut linia portii, iar cazuri precum golul marcat de Frank Lampard – trecut neobservat de arbitru – nu vor mai avea loc.

„GoalControl-4D foloseste 14 camere de viteza mare, cate sapte la fiecare poarta, care sunt amplasate pe acoperisul stadionului. Camerele sunt conectate la un sistem performant de procesare a imaginilor si urmareste toate obiectele de pe teren, filtrand jucatorii, arbitrii si toate obiectele care stau pe directia mingii. Balonul este urmarit fara incetare iar pozitia lui este calculata la milimetru in fiecare secunda. Cand mingea trece de linia portii, sistemul trimite o vibratie si un mesaj vizual pe ceasul arbitrilor. Imaginile cu golul marcat sunt, bineinteles, stocate in sistem”, se mentioneaza pe site-ul companiei germane.

GoalControl, care va face inutila prezenta celor doi arbitri de pe linia de fund a terenului, are un pret foarte ridicat. Instalarea sistemului costa 260.000 de dolari, iar pentru fiecare meci, organizatorii trebuie sa scoata din buzunare 3.900 de dolari. In aceste conditii, raspandirea tehnologiei la nivel global este indoielnica.

Ultimele stiri