Acasă ACTUALITATE O noua tara din Europa de Vest intra in carantina din cauza...

O noua tara din Europa de Vest intra in carantina din cauza coronvirusului

50

Scoția va impune o carantină de două săptămâni, începând de vineri, relatează ziarul Sun, care citează rapoarte ale doctorilor, transmite Reuters.

Surse de la Serviciul Național pentru Sănătate au declarat pentru publicație să se aștepte ca ordinul “întrerupător de circuit”, care obligă întregul stat să stea acasă, să intre în vigoare de vineri, ora locală 18.00.

Premierul Nicola Sturgeon urma să se întâlnească, luni și marți, cu consilieri și miniștri pentru a discuta noile măsuri menite să stopeze răspândirea COVID-19 în Scoția, potrivit BBC.

Ea a spus că este “vital să facem tot ce putem” pentru a încetini virusul și că “inacțiunea costă vieți”.

Unii consilieri au sprijinit ideea de carantină tip “întrerupător de circuit” ca fiind “un scurt, acut șoc” la răspândirea COVID-19.

Directorul clinic de la nivel național, Jason Leitch, a declarat pentru BBC Scoția că două săptămâni de restricții sporite ar putea forța cursul pandemiei să înapoieze 28 de zile și să “câștige timp” înaintea iernii.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 raportat luni în Scoția a fost de 697, cu 12,8% dintre cei testați fiind confirmați pozitivi.

Numărul de persoane tratate în spital în ultimele săptămâni a crescut brusc, 218 pacienți fiind în unitățile sanitare iar 22 în Terapie Intensivă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos