O NOUA TAXA IN ROMANIA! Un primar din Timisoara vrea sa introduca TAXA PE PARAGINA!

Pentru ca traim intr-o tara unde taxele dicteaza, primarul din Timisoara, Nicolae Robu, vrea sa introduca inca una: „taxa pe paragina”. Aceasta vizeaza cladirile din oras aflate in stare avansata de degradare si pentru terenurile invadate de vegetatie. Cu „taxa pe paragina”, Nicolae Robu spera ca astfel proprietarii sa isi ingrijeasca imobilele si terenurile.

nicolae robu

„Constatam ca in Timisoara – dar putem face aceeasi constatare si in tara – o multime de proprietati, terenuri si cladiri, ajunse pe mana unora si altora, de o maniera care naste semne de intrebare, sunt lasate in paragina. Imaginea orasului este afectata puternic de cladirile in paragina, unele chiar in curs de a se prabusi, altele prabusite, dar cu parti din ziduri ramase. La fel este valabil pentru terenuri. Vedem terenuri pe care nici macar nu si le imprejmuiesc proprietarii, sunt pline de balarii. Vreau sa introducem taxa pe paragina. Am facut o tentativa de introducere a taxei pe turnulet, nu s-a putut, doresc acum sa introducem taxa pe paragina prin care sa apara creante fiscale pentru cei care nu sunt in stare sa isi valorifice proprietatile”, a declarat Nicolae Robu.

Nicolae Robu a mai spus ca nu rezolva nimic dand amenzi proprietarilor, doarece aceste amenzi sunt atacabile in instanta si se prescriu in trei ani.

„Daca nu sunt in stare sa isi puna in valoare aceste proprietati, indiferent cum le-au obtinut, trebuie sa plateasca. Daca ne limitam la amenzi, acestea sunt atacate in instanta, iar dupa trei ani sunt prescrise”, a explicat el. Intrebat cum va fi incadrata aceasta taxa, Robu a spus ca nu exista in Codul Fiscal o ”taxa pe paragina”, dar ca neingrijirea proprietatilor afecteaza mediul inconjurator.

Sursa: Digi 24