O prima veste IMBUCURATOARE pentru bugetari! Salariul minim CRESTE la 1.000 de lei, in 2014!

42

Bugetarii au primit o veste imbucuratoare pentru 2014, salariul minim va creste la 1.000 de lei, in doua transe, potrivit schemei de buget pentru anul urmator.

Salariul minim al bugetarilor va creste inca de la 1 ianuarie 2014, cand va fi aplicata o majorare de 3% la fondul de salarii, adica 1,3 miliarde de lei, potrivit schemei bugetului de stat pentru anul viitor.

Fondurile nu sunt insa suficiente pentru ca salariul minim din sistemul bugetar sa ajunga dintr-o data la 1.000 de lei, astfel ca acest pas ar putea fi facut doar in urma unei a doua transe de majorare, care va fi facuta pe parcursul anului, la o eventuala rectificare bugetara sau in functie de veniturile colectate la bugetul de stat.

Cert este ca tinta Guvernului pentru 2014 este majorarea salariului minim din aparatul bugetar la 1.000 de lei, in conditiile in care in acest moment 400.000 de persoane angajate la stat castiga sub 1.000 de lei.

Ionel Blanculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme economice, a declarat ca vestea cresterii salariului minim are in spate o „munca sisifica din partea mediului economic din Romania”.

„Trebuie sa prevaleze sentimentul de solidaritate. Nu putem lasa o categorie devaforizata sa sufere ani si ani, fara ca Guvernul sa intervina si sa arate o tendinta de crestere a salariilor”, a declarat Ionel Blanculescu.

Sursa: rtv.net