13.9 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniO primărie oferă case gratuite oricui se mută acolo!

O primărie oferă case gratuite oricui se mută acolo!

in:

Stiri pe acelasi subiect

România de la sate, îmbătrânită și depopulată, ajunge la măsuri extreme. Pentru a combate acest fenomen și ca localitatea să nu dispară, primarul din comuna Concești, judeţul Botoșani dorește să ofere locuințe și locuri de muncă acelor familii cu copii care vor veni și se vor stabili în localitate.

Decizia de a oferi case gratuit a fost luata pentru ca populatia din comuna a imbatranit si numarul de copii a scazut semnificativ in ultimii ani. Atat de mult incat la scoala au fost infiintate clase simultane. Infiintarea de clase simultane nu reprezinta un castig pentru elevi. Dar, in conditiile in care in total sunt 220 de scolari de la gradinita pana la clasa a VIII-a alta solutie nu exista deocamdata.

“Am ajuns in situatia aceasta din cauza ca populatia satului este imbatranita, iar foarte multi dintre tineri au plecat in alte tari.


Citeste si:

VIDEO SOCANT – Un primar SCUIPA si BATJOCORESTE o batrana sarmana chiar pe HOLURILE PRIMARIEI!


Daca in alti ani aveam clase paralele ne gasim astazi in situatia de a avea clase simultane. Numarul de copii fiind mic nu avem cum conform metodologiei de a putea face clasa intreaga si de aceea lucram cu clase simultante.In acest an doua clase simultane si sa stiti ca se lucreaza mai greu la clase simultane.

Timpul se imparte si atunci nu este un castig pentru copil faptul ca invata la simultan. Ne dorim, ii primim pe toti copiii care vor sa vina la noi la scoala, dar pentru ca multi tineri au plecat ne afecteaza”, a declarat Petronela Iancu, director scoala gimnaziala Concesti pentru botosaninecenzuart.ro și preluat de romaniatv.net.

Ultimele stiri