Acasă Romani in strainatate O romanca este CAMPIOANA NATIONALA la sah in Statele Unite ale Americii!

O romanca este CAMPIOANA NATIONALA la sah in Statele Unite ale Americii!

3109

Sabina-Francesca Foişor a câştigat, duminică, titlul de campioană naţională a Statelor Unite la şah, la St. Louis (Missouri). Născută în anul 1989, marea maestră Sabina Foişor s-a stabilit în SUA, unde joacă pentru echipa naţională a acestei ţări.

Performanţa Sabinei este cu atât mai valoroasă, cu cât ea vine la mai puţin de trei luni de la dispariţia tragică a mamei sale, marea maestră Cristina Foişor, care a decedat la 22 ianuarie, la vârsta de numai 49 de ani, informează jurnalul.ro

În clasamentul final al competiţiei din SUA, Sabina Foişor a fost urmată la un punct de Nazi Paikidze cu 7 puncte şi Irina Krush, cu 6,5 puncte.

La începutul lunii martie, Sabina Foişor a participat la Campionatul Mondial de şah de la Teheran, unde a pierdut în primul tur, chiar la jucătoarea care avea să câştige titlul suprem, Tan Zhongyi, din China.

Sabina provine dintr-o familie dedicată în întregime sportului pe 64 de pătrate în alb şi negru. Tatăl său este antrenorul Ovidiu Foişor, care a coordonat lotul naţional feminin al României, în perioada 2000-2006. Are o soră, maestra FIDE Mihaela-Veronica Foişor, născută în anul 1994, care acum studiază la Liverpool, în Marea Britanie.

Articolul precedentBasescu se prapadeste de ras! Ministrul Finantelor spune ca Guvernul NU ARE INVESTITII pentru ca iarna nu-i ca vara!
Articolul următorPSD a facut publica Legea Salarizarii: unele salarii SE DUBLEAZA! Un medic ajunge din 2018 la 3600 de euro pe luna!