18.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăEconomieO romanca s-a dus la ANAF si a spus ca a castigat...

O romanca s-a dus la ANAF si a spus ca a castigat milioane de euro din criptomonede. Si-a cumparat SUTE de apartamente pe persoana fizica

in:

Stiri pe acelasi subiect

Accident grav cu doua masini si o motocicleta! Trafic blocat pe DN1 in Ciucea judetul Cluj

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane a...

Un roman a castigat 14 milioane cu 14 lei la Loto 6 din 49!

Un roman a devenit castigator la la Loto 6...

Salariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie

Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie,...

O clujeancă s-a declarat milionară în EURO din tranzacții cu criptomonede. A dat ANAF un impozit de 340.000 de euro

O clujeancă de 41 de ani a declarat la Finanțe că a câștigat, în perioada 2016-2021, circa șapte milioane de euro din tranzacții cu criptomonede. Ea are în proprietate peste 300 de apartamente în Cluj-Napoca.

Newsweek România a consultat documente care arată cum o familie din Cluj, cu conexiuni politice, a dat lovitura pe piața de criptomenede.
„Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei (340.000 de euro)”, arată sursa citată.

Clujeanca nu a deținut vreo afacere în România, însă deține sute de apartamente construite de soțul ei, Claudiu Ionuț Zaharia, relatează Newsweek.

Cuplul Zaharia este în top 3 al celor 200 de persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproape 1 miliard de lei, potrivit datelor consultate de Newsweek, dar nu toți au declarat aceste venituri.

357 de milioane de lei omiși de la declarare

„Până acum au fost identificate venituri de peste 921 milioane lei obținute de către aproximativ 200 entități atât persoane fizice, cât și juridice. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat circa 357 milioane lei omiși de la declarare, parțial sau integral”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Fiscul român mai susține că în ultima perioadă se observă o tendință de creștere a sumelor declarate din propria inițiativă.

Cei doi soți nu au dorit să răspundă întrebărilor Newsweek România legate de decizia de a investi în criptomonede sau în ce monede virtuale au investit, nici care a fost sursa acestor investiții.

Sute de apartamente, pe persoană fizică

Cu banii obținuți din criptomonede, Elena Zaharia ar fi cumpărat sute de apartamente în câteva ansambluri rezidențiale din Cluj-Napoca. Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), citate de Newsweek, numele ei a fost sau încă este prezent ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri. Majoritatea acestora se află în Cluj Napoca.

Conform Newsweek, soțul femeii, Ionuț Claudiu Zaharia, deține compania Amistar Euroconsult SRL care trece printr-un proces de divizare prin care sute de apartamente dezvoltate în Cluj-Napoca au fost transferate pe o nouă entitate cu sediul în București: Amistar Properties SRL.

Ultimele stiri