34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEO tara din Europa este PRIMA DIN LUME care interzice complet taierea...

O tara din Europa este PRIMA DIN LUME care interzice complet taierea copacilor! La noi cand vedem o astfel de lege?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Norvegia este prima ţară care interzice tăierile de copaci, ca urmare a unei reglementări adoptate recent de parlament, un pas uriaş spre reducerea despăduririlor la nivel global. În ritmul spre care ne îndreptăm pădurile tropicale la nivel mondial ar putea dispărea în următori o sută de ani, scrie CNN.com.

Deputaţii norvegieni s-au angajat, de asemenea, să găsească modalităţi prin care să se producă produse esenţiale precum ulei de palmier, soia, carne de vacă şi cherestea astfel încât acestea să aibă un impact foarte mic sau deloc asupra ecosistemelor. Acesta este un angajament asumat de statul norvegian, alături de Germania şi Marea Britanie, la summitul Naţiunilor Unite pentru climă în anul 2014.

Potrivit Naţiunilor Unite, producţia de ulei de palmier, soia, carne de vacă şi produse din lemn este responsabilă pentru aproape jumătate din totalul despăduririlor pădurilor tropicale.

Când pădurile sunt tăiate şi se dă foc locurilor respective carbonul din copaci este eliminat sub formă de dioxid de carbon, care este principalul gaz de seră ce contribuie la schimbările climatice.

Norvegia şi-a demonstrat angajamentul pentru un mediu mai curat şi în alte feluri. În 2008, statul norvegian a dat Braziliei 1 miliard de dolari pentru a lupta împotriva despăduririi pădurii tropicale din zona Amazonului, contribuind astfel la reducerea cu 75% a despăduririlor pe durata a şapte ani. De asemenea. în parlamentul Norvegiei a fost propus un proiect de lege care vizează interzicerea vânzărilor de autovehicule alimentate cu combustibili fosili din anul 2025.

Ultimele stiri