Acasă Cultura O treime dintre angajati TVR vor fi concediati

O treime dintre angajati TVR vor fi concediati

31

Consiliul de Administratie al TVR a adoptat Programul de redresare economica a televiziunii publice, care prevede si modificarea organigramei Televiziunii Romane si reducerea personalului la 2.340, fapt care implica concedierea a aproape 980 de angajati. Mentionam ca in urma cu mai bine de doua saptamani Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a decis ca TVR Info si TVR Cultural isi vor inceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 si TVR 3.

Deasemenea, misiunea departamentului TVR Interactiv va fi preluata de Directia Stiri.TVR 1 va avea ca misiune satisfacerea exigentelor unui public telespectator complex, prin realizarea si difuzarea de programe de genuri diferite, ai caror parametrii ii reprezinta calitatea, diversitatea si respectarea pluralismului.

TVR 1 va fi axat in proportie de 90% pe prezentarea in mod obiectiv si impartial a realitatilor vietii social-politice si economice interne si internationale, pe asigurarea informarii corecte a cetatenilor asupra vietii politice, economice si sociale, promovarea valorilor culturale universale si romanesti si ale minoritatilor nationale. Totodata, TVR 1 va pastra titlurile valoroase cu care publicul este familiar, dar va include si emisiuni noi sau emisiuni transferate de pe TVR 2, TVR 3 sau TVR Info.

De asemenea, principalul Jurnal al TVR 1 va reveni la ora 20.00. Totodata, emisiunea „Ora de business” va fi transferata pe TVR 1, respectand ideea de canal axat pe informatie. Vor ramane in grila emisiunile culturale „Profesionistii”, „Garantat 100%” si „Universul credintei”, carora li se adauga un spatiu de documentar. Harta emisiunilor informative (jurnal si talk-show) se intregeste pe TVR 1 cu o revista a presei, cu o emisiune tip retrospectiva saptamanii si cu o emisiune despre alte sporturi in afara de fotbal. Divertismentul pastreaza spatiile existente la TVR 1 (vineri seara, sambata dupa-amiaza si seara, duminica dupa-amiaza), TVR 1 urmand sa difuzeze filme in fiecare seara, din cele deja contractate.

Pe de alta parte, TVR 2, sub denumirea TVR 2 Cultural, va prelua din sarcinile TVR Cultural intr-o viziune noua, atractiva, dinamica, adresata unui public activ ca alternativa la oferta generalista a TVR 1.

TVR 2 Cultural va fi axat cu precadere pe cultura si educatie. Noua viziune va include difuzarea de informatii culturale, filme, piese de teatru, concerte etc., productii romanesti consacrate, dar si ale tinerilor creatori independenti. TVR International, postul pentru strainatate al SRTv, va elabora si difuza programe in limba romana si limbi straine, adresate telespectatorilor din strainatate, pentru a promova imaginea Romaniei in lume, politica sa interna si externa, conform strategiei nationale promovate de autoritatile statului.

Studiourile teritoriale ale TVR isi vor pastra emisia regionala si prin reorganizarea lor in conformitate cu necesitatile obiective (studiouri teritoriale cu emisiuni speciale pentru minoritati si cele fara aceste emisiuni) vor avea doua mari tipuri de stuctura organizatorica. In acelasi timp, studiourile vor avea prin rotatie un spatiu de 150 de minute in grila de programe TVR 1 in ziua de sambata si totodata vor furniza stiri zilnice pentru Directia Stiri, ce urmeaza a fi folosite in jurnalele TVR 1 si TVR 2 Cultural.

In noua formula, prin separarea Departamentului Sport de Directia Stiri si reorganizarea ambelor, se va ajunge si in acest caz la o eficientizare a costurilor, la o urmarire mai judicioasa a fondurilor alocate si o utilizare eficace a resurselor umane.Toate aceste masuri ce urmeaza a fi implementate vor face ca datoria existenta a TVR, de 133 milioane de euro, sa poata fi achitata intr-o perioada de 7,5 ani, fara ca pe parcursul acestei perioade institutia sa aiba alte creante. La sfarsitul lunii iunie, ANAF a suspendat prin Hotararea nr. 617/2012, pentru o perioada de sase luni, executarea silita a creantelor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala fata de TVR, interval in care Televiziunea Romana trebuie sa deruleze un proces de redresare economica a societatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos