Acasă Cultura Oamenii de stiinta anunta ca omenirea ar putea disparea peste 100-500 de...

Oamenii de stiinta anunta ca omenirea ar putea disparea peste 100-500 de ani!

12

Omenirea va dispărea peste 100-500 de ani. La această concluzie a ajuns fostul astrofizician şi profesor de matematică de la Universitatea Arkansas, Daniel Witmer, al cărui articol pe acest subiect a fost publicat în International Journal of Astrobiology.

Din textul articolului reiese că, civilizaţiile tehnologice care trăiesc milioane de ani sunt extrem de rare. Omenirea este una dintre ele.

Cu toate acestea, în opinia lui Witmer, Homo sapiens este una din speciile cele mai înapoiate din punct de vedere tehnologic, deoarece cucerirea spațiului și valorificarea energiei nucleare s-a produs abia în ultimii 100 de ani.

Potrivit afirmaţiilor sale, principiul mediocrităţii sugerează că apariția alternativă a mai multor civilizații pe aceeași planetă este puțin probabilă. Asta înseamnă că, la sfârșitul existenței sale, cel mai probabil, biosfera va fi de nelocuit. Daniel Witmer a realizat un grafic cu ajutorul căruia a calculat cât va mai trăi omenirea.

Conform versiunii sale, civilizaţia tehnologică pe Pământ va mai rezista cam încă 100 de ani, iar dacă este luată în considerare deviația standard și asimetria graficului, acest indice poate crește până la maximum 500 de ani.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos