10.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăSocialSanatateObisnuiesti sa tii telefonul in buzunarul de la pantaloni? Doctorii spun ca...

Obisnuiesti sa tii telefonul in buzunarul de la pantaloni? Doctorii spun ca POTI SA MORI din cauza asta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Ne plac telefoanele mobile, de multe ori abuzăm de ele, dar cât de multe ştim despre riscurile asociate cu utilizarea lor? Medicii ruşi avertizează că telefoanele sunt mult mai periculoase pentru sănătatea noastră decât ne putem imagina. Ei sunt preocupaţi mai ales de câmpurile electromagnetice şi efectele lor asupra corpului nostru.

„În primul rând, ţintă este sistemul nervos, dar şi cel endocrin şi sistemul de reproducere sunt afectate”, a declarat Nikolai Kononov, adăugând că 70% din totalul populaţiei primeşte radiaţii electromagnetice de la telefoanele mobile.

„Numeroase studii au arătat că organismul uman răspunde la această radiaţie, şi, deşi aceste reacţii nu au fost încă studiate complet, nimeni nu contestă faptul că utilizarea telefoanelor mobile necesită prudenţă”, explică Kononov, citat de Realitatea.net.

Cum poţi reduce efectele nocive ale radiaţiilor electromagnetice

Radiaţie electromagnetica este deosebit de periculoasă pentru copii şi femei gravide. Potrivit lui Kononov, conversaţiile scurte şi dispozitivele hands-free sunt cele mai simple moduri de a reduce efectul radiaţiilor electromagnetice.

În loc să suni o dată şi să vorbeşti 5 minute, mai bine sună de 5 ori şi nu vorbi mai mult de un minut. De asemenea, lasă să treacă minim 15 minute între apeluri. Nu ţineţi telefonul în buzunar! Păstraţi-l în geantă şi cât mai departe de organele vitale.

Ultimele stiri