19.9 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăStirea zileiObreja, aproape de K.O. la Federatia Romana de Box

Obreja, aproape de K.O. la Federatia Romana de Box

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele Asociatiei Judetene de Box Iasi, Vasile Catea, ii solicita presedintelui Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, sa spuna „cum a distrus boxul romanesc, nu sa minta si sa arunce cu noroi in simbolurile acestei discipline”, precum Francisc Vastag si Leonard Doroftei.

 

Obreja are un singur scop, sa denigreze oamenii care vin la FR de Box, in special pe Doroftei. Crede astfel ca omul lui de incredere, probabil Cimino, un om despre care se spun si lucruri nu tocmai favorabile, va avea mai multe sanse in fata lui Doroftei. De asta Obreja incearca sa murdareasca doua simboluri, doi monstri sacri ai boxului romanesc, pe Doroftei si pe Feri Vastag. Cred ca lucrurile au degenerat prea tare, mesajele si acuzatiile transmise nu ne reprezinta, s-a transformat totul intr-o tiganie, e inadmisibil sa faci atac la persoana, sa faci aluzii despre familie. Asta cred ca e o zona mult mai periculoasa si dezavantajoasa pentru Rudel, daca dezgropam mortii, decat pentru oricine dintre cei aflati in acest conflict”, a spus Catea.

 

Fost presedinte interimar al FR Box, Catea este de parere ca Obreja, la nivel de seniori, din 2005 si pana in 2012, a avut cele mai proaste rezultate din istoria boxului romanesc. „Doar 4 medalii, in conditiile participarii la 4 campionate europene, 4 campionate mondiale si 2 editii la Jocurile Olimpice. Din cauza lui s-a desfiintat Centura de Aur si a fost dezafiliata FR de Box. A facut un singur lucru bun pentru box: ne-a unit pe toti fostii mari campioni, antrenori si iubitori ai boxului impotriva lui. Sa ne lase, sa putem sa ne apucam de reparat si recuperat dezastrul lasat dupa 8 ani de regres si ultimii 4 ani de cataclism (tinand cont ca in aceasta perioada nu am avut nici un reprezentant in vreun for sau comisie continentala sau internationala, AIBA, EUBC, EBU). E mai rau ca dupa un razboi”, a adaugat Catea.

 

Vasile Catea este de parere ca Rudel Obreja doreste sa fie in continuare presedinte al federatiei din cauza problemelor pe care le-ar avea in decontarea meciului Lucian Bute – Jean Paul Mendy de anul trecut. „Intrebarea la care nu reusim sa-i gasim raspuns e de ce tine Obreja cu dintii de scaunul din federatie? Printre alte raspunsuri posibile ar fi si faptul ca are mari probleme cu deconturile dupa gala Bute. Banii de la Elena Udrea (Ministerul Turismului si Dezvoltarii la acea data) au fost virati anul acesta si probabil banii sunt bagati prin Federatia Romana de Box. Dupa cum stiti Obreja este anchetat de DLAF (Departamentul de Lupta Antifrauda)”, a subliniat Catea.

 

Ultimele stiri