Intr-un moment diplomatic foarte tensionat, unul dintre cei mai cunoscuti oficiali rusi are chef de glume proaste! El spune ca tancurile rusesti pot intra in Europa fara viza, in ciuda restrictiilor UE!

Tancurile ‘nu au nevoie de viză’ pentru a intra în Europa, a spus, în glumă, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, explicând că nu se simte stânjenit de sancţiunile occidentale care impun interdicţii de călătorie în Europa sau SUA pentru o serie de responsabili ruşi, relatează AFP.

‘Întotdeauna fac glume pe acest subiect. Ei nu ne dau vize, au impus sancţiuni împotriva noastră, fie. Dar tancurile nu au nevoie de vize’, a spus el, în glumă, în timpul unei emisiuni difuzate duminică seara de canalul public de televiziune Rossia 1.

Rogozin, vicepremier responsabil de apărare şi sectorul spaţial în guvernul rus, este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate sau provocatoare şi criticile permanente la adresa Occidentului.

Conflictul din Ucraina şi rolul presupus al forţelor ruse în estul acestei ţări, negat categoric de Moscova, au suscitat îngrijorarea ţărilor baltice, unde amintirea anexării de către Armata Roşie în 1939 este încă vie.

Foarte activ pe Twitter, Rogozin a dat asigurări că Rusia nu reprezintă un pericol pentru Occident şi că acesta va fi ‘distrus sub asaltul homosexualilor şi al Statului Islamic’.

Zeci de personalităţi ruse şi ucrainene proruse, între care şi Dmitri Rogozin, sunt vizate de îngheţarea activelor lor, precum şi de interdicţii de viză pentru călătorii în Uniunea Europeană şi SUA, ca răspuns la anexarea în luna martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Lista americană include peste 50 de nume, în timp ce lista europeană are peste 110 de personalităţi, inclusiv liderii rebelilor separatişti din estul Ucrainei, şefii serviciilor secrete ruse şi mai mulţi oligarhi apropiaţi de preşedintele rus Vladimir Putin.

AGERPRES