33.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocialAngajariOlguta Vasilescu: Absolut toate contractele de munca vor fi modificate

Olguta Vasilescu: Absolut toate contractele de munca vor fi modificate

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a ținut să precizeze că absolut toate contractele de muncă din România vor suferi modificări, în momentul în care se aplică măsura trecerii CAS de la angajat la angajator.

”Toate contractele de muncă vor fi modificate. Absolut toate contractele. REVISAL-ul va suporta aceste modificări fără nicio problemă”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Reamintim ca Ministerul de Finante a anuntat in 27 iulie printr-un comunicat ca, incepand de la 1 ianuarie 2018, taxele CAS si CASS vor fi platite de angajat. „Nivelul contributiilor sociale obligatorii urmeaza sa se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeasi data de 1 ianuarie 2018, se are in vedere si reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Aceste contributii vor fi datorate de catre angajat, insa obligatia stabilirii, retinerii si platii acestora catre bugetele de asigurari sociale va reveni, in continuare, angajatorului”, se arata in comunciatul Ministerului Finantelor.

Sursa: Stiripesurse.ro

Ultimele stiri