Acasă Comentariul zilei Olimpiada de iarna: cum am ratat „Mogulele”

Olimpiada de iarna: cum am ratat „Mogulele”

Romania are o treime din suprafata (aproximativ) „ocupata” cu munti. Si sunt de toate felurile – occipitali la cap, occidentali, mediteraneeni udati de Dunare, meridionali, orientaţi sau orientali, inalti, scunzi, impaduriti sau despaduriti si despaducheati. Am gresit, despaduchiati nu, inca mai sunt si paduchi printre noi. Destuuui.

Deci, munti avem, talente avem, atunci de ce naiba sporturile de iarna sunt praf si pulbere?? Cum este posibil ca doi concurenti romani sa nu aiba o amarata de sanie sa se dea cu ea la Soci?? Ce face Comitetul Olimpic Roman? Suntem chiar asa de rupti in fund incat ne putem da pe partia de bob doar calare pe casca? Sunt curios cine plateste pentru toate porcariile pe care le fac cei care dijmuiesc, pardon diriguiesc, sportul romanesc.

Ce mare greutate este, pentru guvernanti, sa redirectioneze banii de la loterie catre cultura si sport? Muream daca aprobam o lege a mecenatului, o lege a sponsorizarii? legi adevarate, asta vreau sa zic.

Una peste alta, m-am infiorat cand am vazut la ce sport nu am participat noi, romanii: unul numit Mogule! Adicatelea  ne pricepem si noi la ceva, la shmecheri, si nu gasim o pereche de schiuri sa topaim printre movile si apoi sa ne dam de doua ori peste cap? Mi se pare si mai grav decat lipsa talpicilor de la sanie. Daca as fi stiut ca Mogulele astea sunt sport olimpic de iarna … acum aruncam cu bulgari nu cu vorbe. Cred ca as fi castigat. Simt.

Sa inchid optimist. Peste patru ani vom avea sanie. Promit ca Romania va avea un sportiv la Mogulele alea chiar daca ar fi sa ma prezint personal la start.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPresedintele CJ Prahova si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, arestati pentru trafic de influenta
Articolul următorIubirea adevarata infrunta lumea, e generoasa si mandra. Nici o placere in iubire nu se poate compara cu afisarea ei in fata oamenilor. Numai iubirea vinovata se ascunde – Liviu Rebreanu