Acasă Comentariul zilei Omul care a provocat caderea comunismului anunta prabusirea Rusiei: ”Trebuie să fie...

Omul care a provocat caderea comunismului anunta prabusirea Rusiei: ”Trebuie să fie redusă la o populaţie mai mică de 50 de milioane de locuitori”

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, sugerează ca populaţia Rusiei să fie redusă la ”mai puţin de 50 de milioane de locuitori!”.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Walesa, fostul preşedinte al Poloniei şi fondator al Solidarităţii, a declarat că securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o”revoltă a popoarelor anexate de către Rusia”.

Walesa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată: ”Chiar dacă Ucraina va câştiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeaşi situaţie, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Walesa.

El este de părere că pentru ca acest scenariu să poată fi evitat, trebuie forţată o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, şi sugerează ”să organizăm o revoltă a popoarelor din această ţară”.

Pentru Walesa un singur lucru poate asigura securitatea mondială: dezmembrarea Rusiei actuale, pe care el o vede ca fiind o mare putere imperială: ”Sunt 60 de popoare care au fost anexate, aşa cum sunt astăzi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare să se ridice la luptă pentru că sunt doar două variante: ori se schimbă complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie să fie redusă la o populaţie mai mică de 50 de milioane de locuitori”, a mai declarat Lech Walesa.

Populaţia actuală a Federaţiei Ruse este în jur de 144 milioane de locuitori.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentBataie de joc pe litoralul romanesc: 200 de lei taxa sa pui cearsaful pe plaja! ”La noi vin medici şi avocaţi…”
Articolul următorLovitura neasteptata pentru Erdogan: Se cere excluderea Turciei din NATO!