29.6 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEOmul din spatele afacerilor lui Dragnea a fost arestat de DNA!

Omul din spatele afacerilor lui Dragnea a fost arestat de DNA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Lovitură dură pentru unul dintre apropiaţii şefului PSD, Liviu Dragnea. Acesta a fost reţinut de oamenii legii după ce a fost audiat. Este vorba despre administratorul fermei Salcia din judeţul Teleorman, Ilie Dragne, care a fost audiat joi la Secţia 1 de Poliţie, conform Agerpres.

„Este adevărat că a fost reţinut clientul meu. Nu vă pot oferi mai multe detalii acum. Autorităţile vă vor oferi mai multe relaţii în legătură cu acest caz „, a spus avocata acestuia, Maria Vasii. Aceasta nu îl reprezintă doar pe Ilie Dragne, este şi unul dintre avocaţii liderului PSD, Liviu Dragnea.

Ilie Dragne apare ca actionar sau administrator in mai multe firme detinute fie de Tel Drum, fie de Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea). El este cunoscut ca un personaj apropiat al liderului PSD.
Administratorul firmei, Ilie Dragne este acuzat ca si-a angajat sotia pe un salariu de 1500 lei.

El a fost chemat la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc joi dimineaţa, la ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Conform surselor menţionate, verificările la ferma de porci din comuna Salcia s-au încheiat înainte de ora prânzului.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, joi dimineaţa, că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese – locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor – într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro. Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unor bunuri şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, mai preciza Parchetul.

Ultimele stiri