13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăACTUALITATEOras vechi de peste 7000 de ani descoperit in Egipt! Ruinele dezvaluie...

Oras vechi de peste 7000 de ani descoperit in Egipt! Ruinele dezvaluie SECRETE ULUITOARE ale omenirii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Carambol pe o autostrada in Egipt: 35 de morti si 60 de raniti!

Accidentul s-a soldat cu „35 de morti, dintre care...

Descoperire uriasa de petrol si gaze in Romania. OMV confirma oficial

Compania energetică OMV Petrom a anunțat marți „cea mai...

În Egipt a fost dezgropat un oraş vechi de peste 7000 de ani şi un cimitir, datând din prima dinastie, în provincia Sohag din sudul ţării, scrie The Guardian.

Descoperirea ar putea fi o binecuvântare pentru industria turismului, care a avut de suferit după revolta care a pus capăt dictaturii lui Hosni Mubarak, în 2011, dar care rămâne o sursă vitală de valută străină pentru Egipt. Oraşul antic a găzduit probabil demnitari de rang înalt şi constructori de necropole.

Descoperirea sa ar putea crea o nouă perspectivă asupra urbei Abydos, unul din cele mai vechi oraşe din Egiptul antic. Potrivit experţilor, Abydos a fost capitala Egiptului spre sfârşitul perioadei predinastice şi în timpul primelor patru dinastii. Localitatea antică de curând dezgropată se află la 400 de metri depărtare de temelul lui Seti I, memorial din perioada Noului Regat, aflat pe malul celălalt al Nilului faţă de actualul Luxor. Arheologii au deshumat până acum colibe, resturi de obiecte de olărit, unelte din fier şi 15 morminte uriaşe.

Industria egipteană a turismului nu şi-a mai revenit de la atentatul asupra avionului rusesc care avea la bord 224 de persoane, deasupra unei staţiuni la Marea Roşie, în octombrie 2015. În 2010, Egiptul a fost vizitat de peste 14,7 milioane de oameni, iar în 2011 numărul acestora a scăzut la 9,8 milioane. În primul trimestru al anului curent, în Egipt au ajuns doar 1,2 milioane de turişti, faţă de 2,2 milioane în anul precedent.

Sursa: www.theguardian.com

Ultimele stiri