Acasă ACTUALITATE Orban in Parlament: Hotul, adica PSD, striga hotii, despre niste oameni care...

Orban in Parlament: Hotul, adica PSD, striga hotii, despre niste oameni care sunt deasupra oricarei banuieli!

78

Premierul Ludovic Orban a facut, luni, un rechizitoriu dur al actiunilor PSD impotriva justitiei, dupa ce a fost chemat in fata Parlamentului de majoritatea PSD pentru a da „socoteala” pentru scandalul Unifarm.

Principalele declaratii:

Sincer sunt uimit de subiectul care este pus in dezbatere, mi se pare un subiect care nu are legatura directa cu activitatea mea de premier si in care se incearca crearea unei lagaturi inexistente intre mine si guvern cu o cercetare a unei institutii a statului

In loc sa ne concentram pe adevaratale prioritati, PSD cauta sa arunce in spatele meu, intr-un mod insidios, sa faca legaturi fara niciun fel de fundament, intre mine si activitatea unei societati a statului, unde exista o ancheta in curs. Cea mai buna dovada ca institutiile isi fac datoria

Subiectul nu are legatura cu activitatea mea de prim-ministru

Nu ma asteptam din partea PSD sa dechida un astfel de subiect. Din ianuarie 2017, PSD a declansat o adevarata lupta impotriva institutiilor din domeniul justitiei, impotriva DNA. Macelarirea legislatiei in domeniul justitiei, a codurilor penale, atacarea la CCR si invocarea de conflicte juridice care au scapat din puscarie oameni cu hotarari judecatoresti definitive. Timp de trei ani, PNL a luptat pentru apararea dreptului institutiilor justitiei de a putea ancheta faptele de corutie

Am aparat cetateanul roman de agresiunea permanenta pe care a dus-o majoritatea PSD impotriva independentei justitiei

Faptul ca astazi avem institutii functionale, ca DNA ancheteaza cazuri de coruptie, este cea mai buan dovada ca PNL sustine functionarea justitiei

Am schimbat managerii care au demonstrat o crasa iresponsabilitate

Nimeni nu a impus niciunui manager de spital sa faca nicio achizitie decat conform procedurilor legale.

Nu puteti sa aratati existenta vreunui manager care a fost obligat sa deruleze o achizitie publica altfel decat in conformitate cu prevederile legale.

In ceea ce priveste achizitiile, va rog sa va uitati la achizitiile din zona guvernamentala, chiar ultimele achizitii din zona guvernamentala. Cu cat s-au achizitionat echipamente si materiale in cadrul procedurilor derulate de Ministere.

O sa va dau doua exemple: licitatia de masti pentru a putea asigura masti pentru elevi, elevii din clasele a VII-a si XII-a care s-a facut cu 1,42 de lei.

Ultima achizitie facuta de Ministerul Sanatatii care din pacate este contestata de o firma care este abonata la contracte la spitalelele aflate in suborbinea Primariei Capitalei si din cauza asta 2.300.000 de romani nu pot sa beneficieze de mastile pentru care Guvernul a alocat banii. Achizitia s-a finalizat cu adjudecarea la un pret unitar fara TVA de 0,68 de lei pe masca.

N-as vrea sa va dau lunga lista a achizitiilor care au fost efectuate de CJ conduse de PSD si de manageri de spital sau de alte institutii publice aflate in subordinea PSD.

Politia Locala Sector 1: 5,12 lei pe masca chirurgicala

Primaria Sectorului 5. L-am schimbat noi pe primarului sectorului 5 si l-am obligat sa achizitioneze cu 5,12 lei pret unitar per masca chirurgicala.

Spitalul Judetean Targoviste. Managerul este neschimbat. Managerul este in functie. 4,68 lei.

Imi pare mie ca ne aflam intr-o situatie ca hotul, adica PSD, striga hotii, despre niste oameni care sunt deasupra oricarei banuieli si pentru care integritate, cinstea, corectitudinea reprezinta reguli de exercitare a mandatului.

Aveti posibilitatea, ati initiat Comisia parlamentara de ancheta privind achizitiile. Nu stiu de ce nu ati dus la capat acest demers. Sa introduceti toate achizitiile derulate si faceti o ancheta serioasa.

Activitatea mea de 30 de ani este o activitate in lumina publica si este o activitate in care nu am luat niciodata niciun capat de ata, care nu mi s-a cuvenit in functiile publice pe care le-am detinut, o activitate in care corectitudinea, cinstea si dedicarea in slujba interesului public a fost lege si orice incercare de a arunca cu noroi in directia mea prin ventilator este sortita esecului, pentru ca sta dovada toata activitatea mea pe care am derulat-o in ultimii 30 de ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos