Acasă Comentariul zilei Oreste: Schimbarea la fata a PSD este doar un rictus cinic. Singura...

Oreste: Schimbarea la fata a PSD este doar un rictus cinic. Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!

1213

Una dintre foarte abilele tehnici electorale folosite de artizanii din Kiseleff după arestarea lui Dragnea și mazilirea lui Dancila a fost inducerea ideii ca PSD-ul se reformează, ca a învățat din erorile trecutului și ca sub bagheta benignului Ciolacu, redevine acel partid de stânga, necesar ca alternativa intr-o democrație consolidata, scrie jurnalistul Oreste Teodorescu pe pagina personala de facebook.

Primul pas a fost făcut prin excluderea din partid a celor mai vocali autori ai modificării legilor justitiei. Astfel pe Serban Nicolae, Codrin Stefanescu, Catalin Radulescu și Liviu Plesoianu ii regasim in afara partidului, incercand sa salveze retorica populista in Partidului Ecologist Roman. Iar Eugen Nicolicea, cel mai sinistru și comunistoid vârf de lance împotriva statului de drept, nu se mai regăsește pe listele acestui partid, după 28 de ani de cariera parlamentara, pusa exclusiv in protejarea marilor penali din politica. Dar poate cei mai mari perdanti ai operațiunii de schimbare la fata a partidului  sunt Codrin Stefanescu, fostul secretar general al PSD și Carmen Dan, fostul ministru de interne, care a coordonat măcelul din 10 August 2018. Desigur, este îmbucurătoare și despărțirea grupării Ciolacu de artizanul dezastrului economic Darius Valcov, autorul ingratei ordonate 114, care a alungat investitorii americani din perimetrul Marii Negre și de necuvântătoarea Dancila, care tam-nesam, a intrat din nou in atentia publicului luna trecuta dupa ce, in calitate de fost premier al Romaniei, a publicat un articol in Jerusalem Post in care cerea Europei sa adopte o noua strategie, „reciproc-avantajoasa” fata de Federația Rusa.

Dar oare toate aceste abile mutări in arhitectura de conducere a PSD-ului înseamnă cu adevărat reforma sau este doar o expresie subtila a unui surd război intern pentru putere? Politologul Stelian Tanase argumentează următorul verdict:  “A fost o cernere de cariere, de destine in interiorul partidului, care a fost mai bizantin, mai intrigant, mai capabil de combinatii, a ramas. Care nu, a fost dat la o parte. Nefiind mai mult sau mai putin vinovati.

Nu e o diferenta de calitate, de optiuni, intre unii si altii. PSD-ul nu a pedepsit pe nimeni, fiecare cum s-a descurcat singur sa se salveze in batalia interna care a inceput dupa caderea Vioricai Dancila. Au fost mai multe gasti, unii au reusit sa sare in barca asta salvatoare.Cartile s-au dat ca la cazinou, fara sa fie o distinctie intre ei, fara sa putem spune ca cei de stanga au supravietuit si cei de drepta au fost sacrificati, sau ca cei care au fost pentru reformele in justitie au fost sacrificati. Nu a fost decat o lupta oarba pentru a-si salva pielea. Nu a fost o lupta pe idei, pe principii, a fost vorba numai de persoane si de o lupta de putere”. Iar Cristian Pârvulescu devine și mai tranșant: “ Nu cred ca se pune problema ca PSD-ul sa-si faca curatenie. Nici nu cred ca poate sa faca acest lucru. Ceea ce am vazut a fost rezultatul unor negocieri. “ Și are perfecta dreptate domnul Pârvulescu apropos de negocieri, pai uite ca pe Badalau,  pus de Dragnea la Curtea de Conturi sau pe Florin Iordache, autorul monstruoasei OUG 13, instalat ad vitam la conducerea Consiliului Legislativ, cu voturile celor de la USR Plus nu i-a tulburat nimeni, iar partidul i-a sudat in funcții! Și tot legat de negocierile invocate de analistul politic, Pârvulescu o regăsim din nou pe firmament pe

Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii in guvernele Grindeanu, Tudose si Dancila si purtator de cuvant al PSD in momentul condamnarii lui Dragnea, care a ajuns primar al Craiovei dupa ce a obtinut 34% din voturile exprimate. Din punctul meu de vedere, rod al negocierilor dure din interiorul PSD a fost și pastrarea in fruntea listei pentru alegerile generale a dezastroasei primărițe Gabriela Firea, unul din liderii marcanți care a urcat pe scena in marele miting PSD din Piata Victoriei impotriva abuzurilor din Justitie și care a tipa din toți bojocii ca Dragnea este un patriot pe care oculta mondiala sorisista îl vrea pe linie moarta! Așadar, naivilor care cred in reformarea PSD/ului le mai introduc câteva elemente de fond, poate realizează cât nu e prea târziu, ca singura direcție in care chiar excelează acest partid este arta înșelăciunii! Pai, in primul rând trebuie sa știm ca Tehnica de perpetuare a structurii și de reevaluare a liderilor a fost preluată de PSD de la PCR, deși astăzi partidul condus de Ciolacu nu

este un partid comunist, nici macar unul socialist și, cu atât mai puțin, un partid social democrat. Este o mafie camuflată în partid a cărei singură „ideologie“ este lăcomia, a cărei pragmatică e furtul și a cărei grijă, pentru dobândirea impunității, e acapararea justiției”, cum foarte bine ii definea filosoful Gabriel Liiceanu. Raul ontologic nu a dispărut din PSD odată cu Dragnea, cum încearcă acum sa ne convingă Uriașul lui aparat de propaganda. Raul este însăși esența acestui grup infracțional organizat, altfel nu îmi pot explica de ce timp de trei decenii, oamenii propuși in sistem de către PSD au fost doar niște inculți, corupti, obedienti fără viziune. Nici un alt partid din România nu a ridicat contraselecția la rang de virtute. Strategia lăsată moștenire de comuniști acestui partid a fost distrugerea sistematica a elitelor. Și astăzi, PSD crede cu tărie in teza lui Lenin: „Bucătăreasa trebuie să învețe să conducă statul“. Și bucătăreasa, în loc să-și onoreze aleasa meserie, a tot învățat să conducă statul pe spatele nostru. Am trăit sub personaje care, deținând puterea, ne urau și care, când nu ne terorizau, adorau să maimuțărească competențele – făcând pe savanții, pe academicienii, pe miniștrii, pe președinții, pe arhitecții țării, cum conchide Liiceanu in “Apel către lichele”. În alt peisaj politic și exploatând imbecilizarea în masă moștenită de la comuniști, PSD a perpetuat această batjocură. “A instalat la butoanele țării indivizi care schimonoseau democrația. Punând subalternii să domnească peste cei capabili și deștepți, pesediștii ne-au urât și ne-au umilit așa cum învățaseră de la bunicii și părinții lor, comuniștii. Ca și ei, au făcut din contraselecție politica de stat a României. Ieșind de la guvernare, au lăsat în urmă o țară devastată, cu pădurile culcate la pământ și pădurari uciși, cu întreprinderi privatizate dubios și falimentate, cu patrimoniul țării încăput pe mâna mafiilor imobiliare, cu un electorat speriat de ziua de mâine, asistat social și captiv ideologic, cu copii abandonați în orfelinate și-n case de oameni miloși, cu milioane de analfabeți, cu jandarmeria dresată să bată bestial, cu sute de milioane de euro furate și nerecuperate niciodată, cu criminali, hoți, violatori și traficanți de carne vie zburdând prin capitalele Europei.” Ce plastic dar corect ii creionează Liiceanu…

Au continuat, așadar, să otrăvească treptat țara cu impostori. Și exact același lucru îl vor face din nou, dacă vor reuși sa convingă electoratul pe 6 Decembrie!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos