Jurnalistul Oreste Teodorescu spune ca noile masuri de securitate anuntate de presedintele Iohannis deschid o cutie a Pandorei in privina libertatilor individuale. Aceasta va fi si tema editiei din aceasta seara a emisiunii ”Jocuri de Putere” de la Realitatea Plus.

”Din păcate, din cauza nerespectării comandamentelor Stării de urgenta, guvernele nu au alta metoda de a opri pandemia, decât monitorizarea și pedepsirea drastică a celor care încalcă regulile! Nu mai este un secret pentru nimeni ca exista o tehnologie bazată pe senzori și algoritmi puternici! China ne-a demonstrat tuturor ca prin folosirea programelor de recunoaștere faciala, prin controlul strict al smartphone-urile si prin obligarea oamenilor sa raporteze starea medicală și temperatura corpului, a reușit intr-un timp record, atât identificarea celor cu Covid 19, cât și urmărirea persoanelor care nu respecta izolarea sau carantina!

Dacă populațiile aflate in carantina nu respecta ordinile stării de urgenta, următorul pas pe care îl vor decide guvernele, va fi introducerea brățărilor electronice obligatorii care vor monitoriza NON stop, bătăile inimii și temperatura. Datele rezultate sunt protejate și analizate prin algoritmi guvernamentali. Astfel, autoritățile vor ști că suntem bolnavi, unde am fost și pe cine am întâlnit. Multiplicarea virusului ar putea fi astfel diminuata drastic sau chiar eliminata. Un astfel de sistem ar putea opri, probabil, epidemia în câteva zile. Suna Grozav, nu? Dar oare chiar e bine, chiar ne dorim asta? Pe mine unu ma cam înspăimântă ideea!

Am intrat deja pe nisipuri mișcătoare! Cum vom străbate acest desert al incertitudinii depinde atât de noi, cât și de guvernanții noștri! Libertatea este cel mai de preț dar al omenirii! Frica ne va împinge sa o restrângem? Sau avem voința necesară de a colabora cu guvernele noastre, prin ascultare și disciplina? Aceste sunt provocările noastre începând de astăzi! Doamne ajuta-ne sa nu fim prosti!

Consilierii noștri pentru a găsi cel bun răspuns vor fi expertul Dan Dungaciu, Gen. Alexandru Grumaz, fostul director SRI Costin Georgescu, consultantul Andrei Caramitru, Rares Bogdan. Cerem raportul din teritoriu și abordam cele mai fierbinți subiecte ale momentului!”, a scris Oreste.

#jocurideputere24.03.2020Diseară de la 21.00:Din păcate, din cauza nerespectării comandamentelor Stării de urgenta,…

Publicată de Oreste pe Marţi, 24 martie 2020