11.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiJurnalistul Oreste Teodorescu pune degetul pe epoleti: Unde sunt cei 3000 de...

Jurnalistul Oreste Teodorescu pune degetul pe epoleti: Unde sunt cei 3000 de generali ai armatei ca sa ne arate barbatia!?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

”România are 3000 de generali. Cu atât carton presat la îndemâna, am putea executa tot atâtea… Trabanturi…”, scrie jurnalistul Oreste Teodorescu in editorialul de pe raportsecret.ro si pe pagina sa oficiala de facebook.

”Din 40.000 de militari profesioniști ai Armatei romane, 3000 sunt generali. Ai zice ca țara noastră se afla intr-un război permanent de 30 de ani, dacă a fost nevoie ca trei președinți sa semneze pe banda rulantă atâtea avansări in grad, toate soldate cu salarii si pensii, extrem de nesimtite! Scuzați-ma, dar ce fapte de vitejie au probat toți acești privilegiati ai sistemului? Poate putini civili știu ca odată avansat de la gradul de colonel, salariul se triplează si ieșire la pensie se prelungește cu încă 1O ani. Pensia unui galonat, de regula supraponderal si instruit in școala sovietica este de aproximativ 14.000 lei/ luna.
Nu discutam aici de militarii romani implicati in teatrele de operațiuni din Afganistan, Irak, Kosovo, care chiar au făcut cinste acestei tari, și care au primit solde mult mai mici decât generalii de carton ai României, care in afara de osânza și aghioase nu au produs nimic relevant care sa justifice un asemenea grad înalt.
Acum, in situația atât de complicata de la granița cu Ucraina, poate vedem și înțelegem ce fac 3000 de generali cu pensii speciale. Sau măcar sa acceptam pana la urma ca între sistemul românesc și cel sovietic nu exista prea mari diferențe, deși suntem din 2004 membri NATO…
Hai odată cu dekaghebizarea României…”, mai explică Oreste Teodorescu.

Ultimele stiri