Jurnalistul Oreste Teodorescu abordeaza in aceasta seara, la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea, tema responsabilitatii si cum isi respecta romanii vecinii, parintii si copii in perioada de carantina.

”Ce nu a reușit comunismul cu tancurile sovietice, iată ca desăvârșește discret și implacabil Covidul chinezesc! Nu sunt malițios ci mai degrabă realist! Pai in primul rând, desprindem zilele acestea cu toții concluzia ca in fata pandemiei și a morții suntem cu adevărat egali! Nici sângele albastru, nici conturile bancare, nici reputația, cultura, religia sau forma de guvernământ nu mai reprezintă forme scut împotriva bolii! Dacă aveți vreo îndoiala, întrebați-i pe printul Charles, pe Tom Hanks sau chiar pe Bill Gates!

Pandemia asta ne provoacă pe absolut toți, dar ne lasa fiecăruia un fel personal de a trai cea mai complexa și neclara experiența a vietii de pana acum! Vedem cum piramida necesităților, clasicizata de Maslow este înlocuită cu o alta in a cărei vârf se afla lupta pentru sănătate și viața! Perspectiva ca am putea fi și noi infectați ne proiectează toate speranțele imediate spre medici, asistente, voluntari, dar văzând cum in toată lumea sistemul public de sănătate este subfinanțat, fără paturi suficiente, aparate de ventilat, echipamente de protecție, inevitabil, ființa noastră caută înfrigurată și alte cai. Aici intervine rolul, chiar misiunea duhovnicilor și a psihologilor! Ce folos sa scăpăm de Covid 19, dar sa ne pierdem mințile?

Dar, probabil factorul psihologic care ne va da cel mai mult de furca zilele acestea este uriasul contrast dintre natura care explodează de culoare, care înflorește, și fețele palide și îngrozite care ne privesc pierdute din oglinda!

Lumea a devenit decorul unui film de groază, numai că monstrul de data aceasta ești chiar tu pentru vecinul tău și chiar el pentru tine! Acesta este adevarul! Eu am curajul sa-l afirm, nu sunt politician, nu sunt in campanie și am misiunea, pe cât pot sa nu îmi mint publicul!”, scrie Oreste Teodorescu pe pagina personala de facebook.

#jocurideputere30.03.202023.00-01.00Ce nu a reușit comunismul cu tancurile sovietice, iată ca desăvârșește discret…

Publicată de Oreste pe Luni, 30 martie 2020