Acasă ACTUALITATE Orice roman care implineste 18 ani poate calatori GRATIS in Europa, cu...

Orice roman care implineste 18 ani poate calatori GRATIS in Europa, cu trenul!

63

Toţi tinerii care împlinesc 18 ani vor putea călători gratuit cu trenul în 2018, timp de o lună, pe întreg teritoriul Uniuniunii Europene (UE). Asta, după ce Parlamentul European a adoptat, miercuri, raportul privind priorităţile politice pentru bugetul UE de la anul.

Documentul, elaborat de eurodeputatul român Siegfriend Mureşan, a fost adoptat cu 445 de voturi „pentru”, 134 „împotrivă” şi 101 abţineri şi prevede sprijinul acordat fermierilor europeni aflaţi în situaţii de criză, alocări mai mari pentru statele din Vecinătatea estică şi sudică, inclusiv Republica Moldova, dar şi finanţarea în premieră a Programului „Discover EU”, informează money.ro

Potrivit Programul „Discover EU”, toţi cetăţenii care împlinesc 18 ani vor putea beneficia, timp de o lună, de călătorii gratuite cu trenul în toate statele membre ale Uniunii Europene.

„ În calitate de negociator-şef pentru Bugetul UE 2018 din partea Parlamentului European, îmi asum trei principale obiective: în primul rând, să obţin finanţare pentru acest program în bugetul de anul viitor.

În al doilea rând, vreau să obţin o prevedere clară ca tinerii să aibă o perioadă mai lungă în care să revendice acest abonament. Nu toţi tinerii care împlinesc 18 ani vor putea efectua acest voiaj exact anul respectiv, mulţi nu vor avea banii necesari, alţi tineri vor fi ocupaţi cu studiile.

În al treilea rând, consider că, pentru a mări cât mai mult beneficiile acestui program, trebuie să ne gândim şi la opţiunile de cazare ale tinerilor.

De aceea, forma finală a programului adoptat trebuie să ofere posibilitatea ca hostelurile, căminele studenţeşti sau chiar mediul privat să se înscrie într-un fel sau altul în program pentru a oferi posibilităţi de cazare adecvate pentru tinerii care beneficiază de acest abonament”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan.

Proiectul lui Mureşan a fost dezbătut marţi seara, în Parlamentul European, fiind susţinut de aproape toate grupurile parlamentare, care au lăudat eforturile europarlamentarul român.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos