9.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăStirea zileiOrice roman care munceste in strainatate trebuie stie asta! Ce e OBLIGATORIU...

Orice roman care munceste in strainatate trebuie stie asta! Ce e OBLIGATORIU sa faca atunci cand TRIMIT BANI ACASA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ciuda crizei economice, românii care muncesc în străinătate nu s-au dezis şi au continuat să le trimită rudelor de acasă sume frumuşele de bani. Puţini ştiu însă că anumite servicii de transfer de bani sunt mai avantajoase decă sunt făcute online.

Românii care muncesc în străinătate plătesc în fiecare an comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 de euro trimişi în ţară, românii care lucrează în alt stat din Europa ajung să dea chiar şi 10 euro în plus pentru comisioane. Transferurile online de bani sunt însă mai ieftine şi mai rapide.

Conform libertatea.ro, costurile sunt la jumătate, iar banii pot fi încasaţi chiar şi în jumătate de oră de la trimiterea lor.
Românii care lucrează în străinătate trimit acasă peste un miliard şi jumătate de euro, în fiecare an. Mai bine de 50% din bani provin de la cei care lucrează în Italia, Germania şi Spania. În cazul băncilor şi al agenţiilor de transfer de bani, suma poate să ajungă la destinatar chiar şi în 5 zile.

„O medie a tranzacţiei este 250-270 de euro. Comisioanele variază de la 3 euro jumătate, 4 euro şi poate să crească un pic către ţările nordice, a declarant Stela Dimofte, reprezentant companie de transfer de bani, pentru digi24.ro Sunt însă şi multe variante online de transfer de bani. Site-urile specializate se folosesc de o reţea internaţională de conturi bancare pentru ca banii să ajungă la destinatar mult mai repede.

În acest caz, viteza aduce şi costuri mai mici, de numai 3 euro. Comisioanele percepute sunt fixe, indiferent de suma trimisă. Singura condiţie este ca atât expeditorul, cât şi destinatarul să aibă conturi bancare.

Ultimele stiri