Acasă ACTUALITATE „Pacienții mor într-un ritm pe care nu l-am mai văzut vreodată” –...

„Pacienții mor într-un ritm pe care nu l-am mai văzut vreodată” – Varianta Delta face ravagii in SUA!

2379

În timp ce întreaga planetă este îngrijorată de apariția variantei Omicron, în statul american Michigan tulpina Delta face ravagii. Angajații spitalului Sparrow, din Lansing, spun că pacienții mor „într-un ritm pe care nu l-am mai văzut vreodată”.

Asistenta Katie Sefton spune nu s-a gândit niciodată că situația ar putea deveni atât de gravă, și cu siguranță nu într-un punct atât de târziu al pandemiei.

„Speram că ne vom vaccina toți și că lucrurile vor reveni la normal”, a spus Sefton, potrivit CNN.

Dar în această săptămână, statul Michigan a avut mai mulți pacienți internați cu Covid-19 decât în orice alt moment de la începutul pandemiei. Spitalizările au crescut cu 88% în ultima lună, potrivit autorităților.

„Avem mai mulți pacienți decât am avut vreodată și tot mai mulți oameni care mor într-un ritm pe care nu l-am mai văzut până acum”, a declarat Jim Dover, președintele Sparrow Health System.

„Din ianuarie și până acum am avut aproximativ 289 de decese. 75% sunt persoane nevaccinate. Și foarte puține (persoane vaccinate) care au murit, toți la mai mult de 6 luni de la vaccinare. Nu am avut nicio persoană vaccinată cu doza booster care să moară să moară din cauza Covid”, a adăugat Dover.

Printre ultimele victime ale Covid-19, Sefton a spus că a observat o tendință tulburătoare. „Vedem o mulțime de oameni tineri. Și cred că asta este o provocare”, a spus asistenta, care și-a amintit momentul în care a ajutat familia unui tânăr să-și ia rămas bun de la acesta.

„A fost o noapte îngrozitoare. A fost una dintre zilele în care am plecat acasă și am plâns”, a spus Sefton.

Nu doar Michigan se confruntă cu creștere a cazurilor grave de Covid-19. La nivel național, numărul internărilor a crescut cu 40% față de luna precedentă, potrivit autorităților americane. Situația s-a agravat odată cu răspândirea neîncetată variantei Delta, mult mai contagioasă decât cele care s-au confruntat americanii iarna trecută.

„Continuăm să vorbim despre faptul că încă nu am atins vârful”, a spus Sefton.

Experții în sănătate spun că cea mai bună protecție împotriva variantei Delta este vaccinarea. Doar puțin peste 64% dintre americanii eligibili sunt vaccinați cu schemă completă, iar mai puțin de o treime dintre aceștia au primit și doza booster.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos