Acasă Stirea zilei Pana si cei mai mari sustinatori ai lui Putin se dezic de...

Pana si cei mai mari sustinatori ai lui Putin se dezic de Rusia: Igor Dodon multumeste Romaniei pentru ajutoare si condamna atacurile ruse!

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, condamnă atacurile ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina și mulțumește României pentru lumina oferită Republicii Moldova, țară care are un mare deficit de energie și gaz.

Pe lângă faptul că a condamnat atacurile ruse, pro-rusul, Igor Dodon, a ținut să le mulțumească autorităților române pentru că livrează energie electrică Republicii Moldova.

,,Noi am rămas, ca și dumneavoastră, ca și eu. În sectorul Buiucani s-a aprins mai repede, dar în unele regiuni nu a fost lumină 24 de ore și închipuiți-vă să nu dea Domnul, așa ceva la iarnă. Ce fac oamenii? Aici, trebuie de găsit mai repede o soluție tehnică pentru că dacă procurăm lumină de la români, pentru asta trebuie să le spunem mulțumesc, chiar dacă este mai scump. Trebuie să vedem tehnic cum să nu fim afectați, măcar malul drept al Nistrului”, a conchis acesta.

Igor Dodon, inculpat în dosarul ,,Sacoșa neagră”

Declarațiile au fost făcute în incinta Curții Supreme de Justiție de la Chișinău, unde este pe rol dosarul în care figurează și cunoscut opiniei publice drept ,,Sacoșa neagră”.

În cadrul acestuia, Igor Dodon este judecat pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, comise în timpul exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova, în vara anului 2019.

Ar fi primit mită de circa un milion de dolari

Potrivit procurorilor, fostul șef de stat ar fi pretins și acceptat până la un milion de dolari de la liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, și de la Serghei Iarolov, ultimul fiind un apropiat al politicianului. În schimbul mitei, Dodon s-ar fi angajat să întreprindă mai multe acțiuni, între care lipsirea de răspundere penală a lui Plahotniuc pe teritoriul Federației Ruse.

Cauza penală a fost deschisă după ce mai multe videoclipuri în care Dodon primește o sacoșă neagră de la Plahotniuc au fost făcute publice. Fostul președinte al Republicii Moldova neagă acuzațiile.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSi-a incheiat Simona Halep cariera? Fosta lidera mondiala era aproape sa primeasca 4 ani de suspendare pentru dopaj!
Articolul următorPSD-istii fug ca sobolanii de Badalau, prins de DNA! Finul, sef al PSD Giurgiu: ”Nu mai sunt în relații așa apropiate cu el”